Translate

woensdag 26 augustus 2015

Vakantie op Texel (alweer) V - Garnalenvissen

Onze oogst

Een tripje naar Texel is natuurlijk niet compleet zonder een vaart over de Waddenzee. +Sander had hiervoor de TX 10 Emmie uitgezocht, een garnalenvisser. En terwijl de bemanning viste naar garnalen, mochten wij en de andere toeristen mee. Het was na alle regen eindelijk heerlijk weer en we hebben de hele trip lekker doorgebracht aan het open dek in de zonneschijn.

Onze zoon test zijn zeebenen.

In de morgen reden we naar Oudeschild waar we aan boord gingen van de Emmie. Er gingen meer mensen mee dan ik had gedacht en de boot was zeker veel groter dan ik had gedacht.

We kijken uit over de woelige baren van de Waddenzee.
Al snel voeren we weg uit de haven van Oudeschild. Over de Waddenzee vaarden we heen en weer terwijl de garnalennetten werden uitgespreid langs de beide kanten van de boot.

Het net gaat het water in.
En even later werden de netten vol met garnalen, krabbetjes en vissen weer binnengehaald. De garnalen werden gescheiden van de rest, de kinderen mochten al griezelend de visjes en krabbetjes over boord gooien. Ondertussen werden de garnalen gekookt en opgegeten.

Sander met een krab

De garnaaltjes waren aan de kinderen niet zo besteed, maar aan ons des te meer. Wij hebben lekker gelunched met verse garnalen en wat sla. 

Onze lunch