Translate

zondag 18 september 2022

En vacances en Normandie

Nadat we een weekje Carnac achter de rug hadden, gingen we daarna naar Ver-sur-Mer in Normandië. We waren al eens eerder in Normandië op vakantie geweest (in 2013 en nog eens in 2017). Normandië is een mooi gebied en er zijn leuke dingen te doen. En het huisje dat we hier hadden was wat groter en had een tuin, wat ook wel fijn was na dorpscentrum van Carnac. En ook op 10 minuten van het strand. 

Huisje Ver sur Mer

Ver sur Mer is een klein dorpje in de Calvados regio. Het was onderdeel van Gold Beach ten tijde van Operation Overlord. En verder was het ook de plek waar een vliegtuigje neerstortte in 1927, toen de piloot probeerde om de eerste luchtpost over de Atlantische Oceaan te realiseren. Er is voor beiden een klein museumpje in het dorp. 

Enorm strand

En het was Normandië, dus er was een enorme getijdenwerking, wat enorme stranden opleverde bij eb en best wel leuk zwemwater bij vloed. Het weer was wat frisser, maar zonniger dan in Carnac, dus ook de tweede week hebben we veel tijd doorgebracht aan het strand. De kinderen gingen zwemmen en bouwden zandkastelen. En we hebben ook nog vissen in het water zien zwemmen. 
  

Cathedraal van Bayeux

En er was natuurlijk ook voldoende cultuur in Normandië. We konden kiezen uit de Middeleeuwen of uit de Tweede Wereldoorlog en we deden maar beiden. De komende dagen vertel ik hier wel meer over alles wat we gezien hebben in onze tweede week van de vakantie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten