Translate

zaterdag 18 maart 2023

Gierstpap (ander recept)

Alweer een recept met Gierst in het kader van het Internationale jaar van Gierst. Dit keer weer Gierstepap, maar dan van de hele Gierstkorrels en niet van Gierstvlokken.  

Dessertsaus


Vroeger, heel vroeger maakte ik nog wel eens mijn eigen griesmeel pap. En Griesmeel is restant van gemalen tarwe. Maar je kan net zo makkelijk van Gierst een pap maken. 

Benodigdheden

  • Gierst, 150 gram
  • melk, 0,5 L
  • een zakje vanillesuiker
  • suiker
  • rozijnen
  • en de dessertsaus

Bereiding

  • Wel de rozijnen in water.
  • Kook de Gierst in de melk. In het begin lijkt het of je veel te veel melk hebt genomen, maar de gierst zuigt dit op als een dolle. Na een minuut of tien, vijftien (goed blijven roeren, anders krijg je weer het sprookje van de pappot) is alle melk bijna opgenomen. 
  • Giet de rozijnen af en doe die bij de pap. 
  • Doe het zakje vanillesuiker en twee eetlepels suiker bij de pap. 
  • Doe het vuur uit en roer nog wat rond. De melk moet nu bijna allemaal opgenomen zijn en de Gierstkorrels zijn flink gezwollen. 
  • Doe de pap in een kom en laat afkoelen. 
  • Zet de pap in de koelkast om volledig af te koelen. 
  • Serveer met de dessertsaus.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten