Translate

zaterdag 6 april 2019

Dragoon

Afgelopen weekeinde was er weer een spellenavond. Heel fijn dat Sander deze eens in de maand organiseert, zo zien we onze vrienden en spellen nog eens.


Terwijl de kinderen nog wakker waren, speelden we een paar rondjes Gesjaakt, waarbij het de bedoeling is dat je eindigt met zo min mogelijk strafpunten. Hoe meer kaarten je op de tegenstander weet af te schuiven of onder je eigen kaarten weet te schuiven, hoe beter. Het spel ging lekker snel en we konden en paar rondjes spelen.


Toen de kinderen naar bed gingen, was het tijd voor Dragoon. Een releatief kort spel, waarbij je een draak bent, die ineens merkt dat mensen zijn land koloniseren. Deze Happy Meals op pootjes moet je natuurlijk onmiddellijk aan je wil onderwerpen. Maar ja, er zijn ook buurdraken, met hetzelfde briljante plan. En die jaloerse krengen verwoesten je dorpen, vreten je mensen op, stelen je goud en als je niet uitkijkt, rommelen ze ook nog rond in je grot.
De kaart

Een leuk spel met een geinig uitgangspunt. We hebben twee rondjes kunnen spelen en de tweede keer liep een stuk vlotter toen we ons realiseerden dat we iedere buurt een verwoestende actie-kaart mochten pakken.

Metalen draakjes

Al met al een genoeglijk avondje waar lekker wat spellen over tafel kwamen. Binnenkort staat er weer een grotere spellendag gepland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten