Translate

zondag 17 mei 2020

Langer binnenzitten en meer spellen spelen

De maatregelen om ons te beschermen tegen Corona blijven maar duren, dus we halen het ene na het andere spel weer uit de kast om de dagen door te komen. En in de loop der tijden hebben we toch wel heel wat leuke dingen verzameld.

Uit de oude doos
Met ons tweeën speelden we Agricola, een spel uit de oude doos. We hebben het al heel lang en ging vroeger nog wel eens mee met een vakantie. En vroeger vond onze zoon het ook een leuk spel. Maar het was al een tijdje niet gespeeld, want met alle stukjes en regels is het een beetje een gedoe om op te zetten. Maar nu hadden we zoveel tijd over, dat het weer eens kon. En het was nog net zo leuk als altijd, en inderdaad een hoop gedoe om op te zetten en daarna weer op te ruimen.

Met onze jongste dochter hebben we verschillende keren Potion Explosion gespeeld, een leuk aanschouwelijk spel, waarbij je knikkertjes verzameld en zo drankjes samenstelt. En tot onze verbazing speelt onze jongste met het mes op tafel. Er wordt diep nagedacht over de te pakken knikkercombinaties en de samen te stellen drankjes. Die daarna ook zorgvuldig worden gesorteerd.

Wi gaat er als eerste de afgrond in?
En we hebben ook Tsuro gespeeld, maar een activiteit dan een spel, waarbij we een heel doolhof aan wegen leggen en zodra jouw weg je naar de afgrond of een tegenstander leidt, heb je verloren. Degene die het langst overeind blijft heeft gewonnen.


Binnenblijven wegens Corona is niet altijd even gezellig, maar op deze manier komen we de dagen wel door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten