Translate

vrijdag 17 juli 2020

Girl Slaves of Morgana le Fay

Een paar jaar geleden had ik mezelf een uitdaging opgelegd om elke maand één Koning Arthur film te kijken. Dat leidde toen tot een aantal leuke en minder leuke filmavonden. Maar ik kon in een jaar niet alles zien met betrekking tot Koning Arthur-films. Gelukkig wist een vriend er nog eentje voor me op te duikelen en konden we die via Kast kijken (Corona). Het ging om Girl Slaves of Morgana le Fay (1971) van Bruno Gantillon


Het belooft niet veel goeds. 

Spoilers

Het verhaal opent met een naakte jonge dame in een SM-setting, die gestraft moet worden. Zij smeekt de lelijke dwerg Gurth (Baillou) nog om genade, maar ze wordt onverbiddelijk afgevoerd door een stel lelijke, oude vrouwen. 

Dan verschuift het perspectief naar de vriendinnen Anna (Perello)en Françoise (Saunin) die een lange autorit door Frankrijk maken. Ze stoppen bij een restaurant - café waar zij allebei een drankje nemen. De lokale bezoekers, allemaal mannen, geven hen een heel ongemakkelijk gevoel. Ze zien een enge dwerg, die wel heel veel interesse in hen toont en de uitbater vertelt hen dat ze niet verder moeten reizen. Maar de dames voelen zich ongemakkelijk en vertrekken toch. Dan beginnen de problemen. In de nacht raken zij verdwaald en op het Franse platteland lijken zij steeds langs dezelfde wegen te reizen. Hun benzine raakt op en noodgedwongen zetten zij hun auto langs de kant, om te overnachten in een verlaten schuur. Dit leidt al snel tot wat discrete, lesbische seks. 

(Je kan wel zien dat het de jaren zeventig zijn. De vrouwen zijn wel heel erg onhandig. De weg kwijtraken, niet voldoende benzine hebben en zich erg onzeker voelen in openbare ruimtes. Maar dan wel durven overnachten in een volstrekt verlaten schuur.)

De volgende morgen wordt Françoise alleen wakker. Bezorgd gaat zij meteen op zoek naar Anna, maar Anna is nergens te vinden en de schuur is wel heel verlaten. Waar kan Anna zijn? Als snel treft Françoise de dwerg Gurth weer. Deze weet waar Anna is en zonder verder vragen te stellen volgt Françoise hem steeds verder bij de auto, de weg en de schuur vandaan, de donkere bossen in. 
(Mijn god, wat is ze dom!)
Françoise komt aan bij een meer, waar een bootje op haar wacht. Zodra zij instapt (Jeminee mens!), brengt de boot haar naar een eilandje, waar drie dames is jurken op haar wachten (Motte, Pauly en Chaine). Deze Yael Sylviane en Sarah nemen Françoise mee het kasteel van het eiland in, baden haar en stellen haar voor aan de meesteres van het Kasteel, Morgane Le Fay (Delpierre). 

Ondertussen zit Gurth alleen en dwingt een paar andere vrouwen tot onderlinge, lesbische seks, zodat hij toe kan kijken. Hij murmelt voor zich uit dat hij genoeg heeft van zijn taak om vrouwen naar Morgana te brengen. Hij wil de leiding overnemen. 

Ondertussen spreken Morgane en Françoise over de aard van liefde, schoonheid, tovenarij en de controle van tijd. Yael, Sylviane en Sarah moeten toegeven dat Françoise heel intelligent is (Muhahahahaha!) en Morgane laat haar seksuele interesse in Françoise duidelijk blijken, tot jaloezie van haar drie favoriete dienaressen. Morgane doet een voorstel aan Françoise. Ze kan bij Morgane en haar dienaressen op het eiland blijven, eeuwig jong en mooi blijven, alles leren over magie en lesbische seks. Of zij kan dit aanbod afwijzen, en een eeuwigheid van ouderdom, aftakeling en lelijkheid doorbrengen in de kerkers, met de andere oude vrouwen die het aanbod afwezen. In deze kerkers in Anna al aanwezig, zij wees het aanbod van Morgane af en wacht nu een lot van ouderdom en lelijkheid. 

De drie dienaressen van Morgane zijn jaloers op de aandacht die Morgane krijgt en zij proberen onmiddellijk om Françoise weg te krijgen om hun eigen positie te behouden. Françoise heeft ook niet veel zin in lesbisch seksslavin-schap of om oud en lelijk worden en zij gaat mee in de plannen om te ontsnappen. 
Een eerste ontsnappingspoging waarbij Françoise zwemmend het eiland verlaat, mislukt. Morgane houdt Françoise met magie in de gaten, achtervolgt haar en brengt haar uiteindelijk terug naar het eiland (in een van de weinige echt creepy scenes uit de film). Dan besluit Françoise om met hulp van Gurth opnieuw te ontsnappen. Dit keer tijdens een langdurig, lesbisch seksfeest. Iedereen is afgeleid en Françoise maakt van de gelegenheid gebruik om belangrijke amuletten van de drie dienaressen van Morgane te stelen. De rol van Gurth hierbij wordt ontdekt en hij wordt veroordeeld tot een gruwelijke dood. Om aan deze dood te ontsnappen, geeft hij Françoise nog zijn ring en valt dood neer. 

Dit keer weet Françoise wel succesvol te ontsnappen. Maar dan wordt zij in de echte wereld weer geconfronteerd met ouderdom en de dood, wanneer zij een begrafenisstoet treft. Oud worden en doodgaan lijkt haar zo een enorme gruwel dat zij Morgane smeekt om haar weer mee te nemen naar haar eiland. Morgane komt Françoise halen en samen lopen zij langs de schuur waar het allemaal begon. Daar liggen Anne en Françoise vredig in elkaars armen te slapen, terwijl Françoise buiten met Morgane toekijkt. 

Conclusie

Ik kijk slechte films, om jullie daarvoor te behoeden. Mijn god wat was dit slecht. Ga iets anders doen met je tijd. 
Het moest duidelijk een sexploitation film zijn, maar de seks was maar matig. Er werd wat gezoend tussen vrouwen en wat gestreeld, maar tegen de tijd dat het echt spannend werd, werd er altijd overgestapt naar een andere scene of plot-lijn. 
Daarbij blijkt Françoise wel heel erg dom te zijn. En dat irriteert als je er anderhalf uur naar moet kijken. 
En verder ben ik waarschijnlijk te oud, maar als ik moet kiezen tussen oud worden en doodgaan of mijn eeuwigdurende leven in een lesbische sekskelder door te brengen, kies ik nu meteen voor het graf graag. En dan nog die enge Gurth die de hele tijd toe staat te kijken. Brrr. 

Verder had dit maar heel zijdelings was te maken met de verdere mythen van Arthur, dus daar hoef je het ook niet voor te kijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten