Translate

maandag 20 juli 2020

Pendragon LXXXII - De begrafenis van Herrindale

Het lijkt wel een ongelofelijke luxe inmiddels, maar we hebben dus al weer samen gespeeld, in het echt. Dat gaat toch wel beter dan via een video-belverbinding. 

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Marcus Livius van Broughton (afwezig)
Turquine van het Quinqueroi Forest

Zomer 541, Old Sarum

Een jaar dat zo leuk leek te beginnen met één van de grootste en mooiste toernoois aller tijden, is geeindigd in een drama. Prins Herrindale, oudste zoon van Hoge Koning Arthur en zijn eerste vrouw, Hoge Koningin Clare, is gestorven tijdens de melee. En Sir Marcus heeft ontdekt dat er vuil spel gaande is. Prins Herrindale is lafhartig van achteren aangevallen en gedood. Dit was geen ongeluk of te felle, eerlijke strijd! Iemand wilde de kroonprins vermoorden, maar wie? En waarom?
En deze dood past in een serie van andere sinistere overlijdens. De ridders denken terug aan andere vreemde moorden. Zo stierf Sir Brikus in 510 ook al op zo een lafhartige manier. Maar vorig jaar nog vonden de ridders een graf in het woud, waar een ridder - broeder in lag, die op lafhartige wijze door vier andere ridders tegelijk was aangevallen. En een dochter van Hoge Koning Arthur, Ygraine is ook al gestorven (in 523). Toen dacht men aan een ongeluk, maar nu?

Herrindale, Prins van Logres

Zodra Hoge Koning Arthur en zijn Vrouwe Ysolde zijn gearriveerd, kan de begrafenis plaatsvinden. Net als zijn grootvader Uther, wordt Sir Herrindale begraven in de cirkel van de Staande Stenen, op de Vlakte van Salisbury. Wanneer Arthurs tijd gekomen is, zal hij ook hier begraven worden. De begrafenismis wordt geleid door de inmiddels zeer oude en zwakke Bisschop Dubricius.

Alle hoogwaardigheidsbekleders die naar het toernooi zijn gekomen, zijn nu ook aanwezig. En hoeveel mensen hebben een motief om Prins Herrindale uit de weg te ruimen. In de gedachten van de ridders moet er wel een politiek motief achter de moord zitten. 

Na dit sombere einde van een prachtige zomer, keert iedereen huiswaarts. 

Winterphase 541/ 542 

Deze winter lijkt wel somberder dan normaal. De somberheid heeft iedereen in zijn greep. Wanneer Leah van Steeple Langford, een halfzus van Sir Benno gevraagd wordt om de concubine van een naburige banneret te worden, zegt zij daarop ja. 

10 juni 542, Pinksteren, Camelot

De ridders arriveren in Camelot. En beloften die lang geleden zijn gedaan, toen de ridders een cruciale rol speelden in het redden van de Hoge Koning uit de klauwen van een vuige tovenares, worden nu vervuld. 
Sir Turquine wordt een Queens Knight en zal de veiligheid, eer en goede naam van de Hoge Koningin altijd verdedigen. Daarbij krijgt hij ook een Destrier met cape en een full plate armor. 
Sir Benno wordt tot ridder van de Ronde Tafel geslagen. Bovendien krijgt hij ook het land van en het kasteel van Annowre erbij. Aan hem de opdracht om een tot een productief onderdeel van het Koninkrijk te maken. 

Zomer 542, Old Sarum

In de Oecumenische Kathedraal (inmiddels ook alweer 47 jaar geleden gebouwd) van Old Sarum huwt Sir Benno van Steeple Langford met Benna van Norgales, een van de vele dochters van Morgaine le Fay. 
Benna 
van Norgales

Benno
van Steeple Langford





















Dan, als alles weer enigszins normaal lijkt te worden, komt het nieuws uit Ganis dat Sir Borre, een bastaardzoon van Hoge Koning Arthur, gedood is tijdens de belegering van een van de laatste forten van de Franken in dat gebied. 

Borre
van Bedegraine

Weer volgt er een begrafenis tussen de Staande Stenen op de Vlakte van Salisbury, hoewel de begrafenis dit keer minder groots is. Sir Borre liet zich altijd voorstaan op zijn afkomst, als oudste zoon van de Hoge Koning, hoewel de Hoge Koning hem nooit erkende als erfgenaam. Maar toch, hij had steun op de been kunnen krijgen, wanneer de Hoge Koning was overleden en hij had een gooi naar de troon kunnen doen. Past dit in het sinistere patroon?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten