Translate

vrijdag 3 december 2021

Dalí

Afgelopen week was het weer even tijd voor cultuur. Ik ben met Sander en onze dochters naar een tentoonstelling over Dalí gegaan, in het Noordbrabants Museum. We zijn daar wel vaker geweest, met een tentoonstelling over Jeroen Bosch en een tentoonstelling over Romantiek. Deze keer ging het dan over leven en werk van Dalí. 

Dalí is natuurlijk heel bekend geworden van zijn schilderijen met de smeltende klokken en de paarden met de onmogelijk lange benen. Maar Dalí heeft meer gedaan. Zo heeft hij veel commercieel werk gedaan, voor allerlei organisaties. En die advertenties waren al net zo bevreemdend als zijn andere schilderijen. Het bekendst is misschien nog wel het logo van de Chupa Chups lollies. Dalí heeft dat ontworpen en ook meegegeven dat het logo bovenop de lolly moest komen, zodat het beter te zien was, dan wanneer het op de zijkant stond. 

Met snor


 Verder waren er ook een hoop foto's met Dalí als onderwerp, gemaakt door een bevriende fotograaf. Daarmee kreeg je echt een inkijkje in het persoonlijk leven van Dalí. 


Al met al een leuke, overzichtelijke tentoonstelling. Na afloop hebben we nog even een rondje gelopen door de vaste tentoonstelling van het Noordbrabants Museum, waarbij de kids nog een speurtocht konden doen langs de schilderijen. 

Een erg leuk dagje uit. En in het museum zagen we ook reclame voor een tentoonstelling over Goth Design. Misschien dat dat nog een leuk tripje is voor de kerstvakantie.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten