Translate

zondag 16 oktober 2022

Naar het strand in Normandië

Hoewel we in Ver-sur-Mer iets verder van het strand zaten dan in Carnac, zijn we er toch veel geweest. En ook hier was de zee heerlijk en hebben we veel tijd aan het water doorgebracht. Een wat grotere badplaats in de buurt was Courseulles-sur-Mer aan de monding van de Seulles

Bij vloed

Bij vloed was daar een vrij klein strandje. Wat nog meeviel. Bij sommige badplaatsen komt het water bij vloed tot aan de boulevard. Maar hier konden we de hele dag door zitten en zwemmen. Wat heerlijk was. 

Het strand bij eb

Bij eb trok de zee zich helemaal terug en was het nog een flink eind lopen naar het water. En voordat het dan diep genoeg was om comfortabel te zwemmen, was het nog een heel stuk verder. De afstanden werden zo groot, dat we de kids ook niet meer goed in de gaten konden houden. Dus er werd veel heen en weer gelopen om een oogje op de kids te houden, ondanks dat ze nu allemaal goed kunnen zwemmen. 

Het strand bij eb vanaf de zee

We hebben een paar lange dagen aan het strand gemaakt, waarbij we heerlijk konden zonnen, zwemmen, tennissen en zandkastelen bouwen. Onze jongste dochter werd nog een keer helemaal ingegraven en nam toen een ongelofelijke hoeveelheid zand mee terug naar huis. 

lekker zwemmen

Courseulles-sur-Mer is ook iets toeristischer dan Ver-sur-Mer en er stond naast het strand ook een groot reuzenrad. Op de laatste dag van de vakantie zijn we daar ook even in geweest. Ik vind reuzenraden (Reuzenraden? Reuzenraderen?) altijd erg leuk. Niet te spannend, wel lekker hoog. 

Het reuzenrad

Met onze twee dochters hebben we een paar rondjes gedraaid en we konden mooi uitkijken over Courseulles-sur-Mer en het lange strand. 

Vanuit het reuzenrad

En toen zat de vakantie er weer op. We konden naar huis, alles weer inpakken en weer terug naar Nederland rijden, waar ons eigen huisje en spulletjes op ons stonden te wachten. En daar zou ook snel weer een einde komen aan de zomervakantie en iedereen moest weer naar school of aan het werk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten