Translate

zaterdag 2 maart 2024

The Keep

Alweer een boek, dit keer The Keep van Jennifer Egan. Het is inmiddels ook alweer uit 2006 en ik kreeg het laatst als een verlaat verjaardagscadeau.  



Spoilers

Het boek begint met Danny, een ouder wordende hippe man uit New York. Het is een beetje onduidelijk hoe hij zijn geld verdient, maar hij heeft in ieder geval ruzie met wat invloedrijke figuren in New York en hij is nu op zoek naar een plek om te blijven, te werken en zijn leven weer op orde te stellen. Zijn neef Howard biedt hem een werkplek aan in een onduidelijk land in Oost -Europa, waar Howard een vervallen kasteel weer probeert op te knappen om er een toeristische trekpleister van te maken. 
Danny en Howard hebben een wat ongemakkelijke geschiedenis, sinds een grap uit hun kindertijd volledig uit de hand liep. De naweeën daarvan beïnvloeden beide mannen nu nog steeds. Maar Danny heeft niet veel keus en vertrekt naar zijn neef. 

Het kasteel heeft ook zo zijn geheimen en hoe langer Danny in deze vreemde omgeving verblijft, hoe vreemder de zaken allemaal worden. Wil Howard wraak nemen voor de problemen uit hun jeugd? Hoe zit het met de andere mensen in het leven van Howard, zitten zij wel te wachten op de komst van Danny? En waarom kan Danny maar niet vertrekken uit het kasteel en het grondgebied?

Conclusie

Het verhaal zit complex in elkaar. De conflicten tussen Danny en Howard zijn nog niet eens de grootste problemen in de dit boek. Erg verfrissend om te lezen en de scenes in het kasteel zijn werkelijk beklemmend. Geen heel dik boek, dus pak vooral eens mee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten