Translate

dinsdag 11 februari 2020

De dag van de peulvrucht

Gisteren was de Internationale Dag van de Peulvrucht. Jaren geleden heb ik al eens stilgestaan bij het Internationale Jaar van de Peulvrucht en ik heb toen veel recepten met peulvruchten gemaakt. En vandaag maak ik maar weer een oude klassieker, een zoetige soep van groene Linzen met Kaneel en Cardemom.



Peulvruchten moeten echt wat meer gegeten worden. Ze zijn lekker, ze zijn toe te passen in allerlei soortgen gerechten en ze zijn een bron van voedingsstoffen. Zeker nu we in het kader van klimaatverandering zelf ook wat veranderingen door moeten voeren, zijn ze een goede vervanger voor vlees in een maaltijd. Sander heeft al veel succes geboekt met een Boeuf Bourgignon zonder vlees, maar met linzen (en paddestoelen). En daarnaast zijn peulvruchten ook wat toleranter voor de klimaatverandering zelf. Zij kunnen met veel minder vocht toe dan granen en kunnen ook tegen hetere temperaturen.

Dus, eet meer peulvruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten