Translate

zondag 16 februari 2020

Cthulhu Berlin

Al jaren speel ik rollenspellen (Ravenloft, Pendragon, Prince Valiant, Call of Cthulhu) en nu speel ik weer iets dat ik hier toch even wil delen. Het gaat over Call of Cthulhu, maar dit keer is de setting Weimar - Berlijn. In een setting van politieke, militaire en economische chaos worden de spelers geconfronteerd met Things form Beyond the Stars...


Het materiaal is heel mooi. Een gelikt boek, overzichtelijke regels en lekker veel achtergrondinformatie over de voorzieningen en inwoners van Berlijn in een tijd dat Berlijn een hotspot was voor mensen op zoek naar een feestje. En de avonturen die erin uiteengezet zijn, zijn ook erg onaangenaam, precies wat je wil bij een avondje Call of Cthulhu. 

Ik heb een stel spelers bij elkaar kunnen krijgen die eens in de twee weken Berlijn veilig/ onveiliger willen maken en ook zij hebben zich helemaal op de mogelijheden gestort. Zo is daar Rietje, die de kost verdient als Table- Lady voor de rijke heren, maar denkt dat zij de weduwe is van Baron Manfred von Zorbo (uit de Adventure - setting). We hebben te maken met Beate, die de kost verdient als Boot- Girl, een soort dominatrix. Dan is er nog Mina die de kost verdient met de verkoop van drugs. Hilde laat haar prostitutie-verleden achter zich en probeert als verpleegster aan de bak te blijven het Institut für Sexualwissenschaf. En Petra en Greetje hebben een stabiele, lesbische relatie en zijn uitbaatsters van een winkeltje, soms verdien ze in avonduren bij als Half-silks. 

Al deze karakters zijn een re-boot van karakters waarmee ik jaren geleden ook al eens een Adventure! rollenspel heb gespeeld. Dat was toen hilarisch, toen deze vrouwen door Europa van de jaren '20 reisden, onder begeleiding van hun boekingsagent, Mevrouw Zelle. En nu moeten deze zelfde karakters zich door het veel somberder Call of Cthulhu - Europa heen slaan. Het begon leuk natuurlijk, in het avontuur The Devil Eats Flies weet Rietje zoveel indruk te maken op Erwin Kern, dat hij haar volgt naar de Rio Rita Bar, maar de decadentie wordt hem daar te veel. Maar wanneer de groep erachter komt wat Großmann met zijn slachtoffers deed, worden ze allemaal spontaan vegetariër. 

We hebben nog een paar sessies te gaan en ik kijk ernaar uit. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten