Translate

zaterdag 7 november 2020

Snoeien

Vorige maand heb ik nog bolletjes in de tuin geplant. Maar we waren nog niet klaar met de tuin klaarmaken voor de winter. We hebben een Kerspruim in de tuin staan, erg mooi, de eerste boom die gaat bloeien in het voorjaar. Maar hij groeit hard, heel hard. We hebben hem in 2011 eens flink teruggesnoeid, toen we onze tuin onder handen namen. En daarna misschien nog eens een keer. Maar het was duidelijk te lang geleden. De boom begon weer tegen de schutting aan te drukken en over andere planten heen te hangen. Dus de zaag moest erin. 


En dat hebben we geweten. Sander is twee dagen bezig geweest om de boom naar beheersbare proporties terug te krijgen. Eerst heeft hij de behapbare takken weggehaald. Maar toen waren er nog twee hele grote takken over die we ook veilig door moesten zagen en toen ook nog veilig moesten laten vallen. Dat is gelukkig gelukt. 

En nu ligt de tuin voor met allemaal snoeiafval dat we ook weer weg moeten zien te krijgen. Dat gaat ook nog een hele klus worden. Maar de grote stammen gaan op de houtstapel voor de open haard (van volgend jaar of zo, eerst goed drogen) en de kleine takjes zijn voor de biobak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten