Translate

dinsdag 26 januari 2021

De heksenketel

Met Corona en inmiddels ook een avondklok kunnen we alleen maar binnenzitten. Alleen maar film kijken is natuurlijk ook niet goed. Dus we hebben er maar weer eens een spelletje bijgepakt. De Kwakzalvers van Kakelenburg dit keer. We hebben het spel al wat langer en afgelopen zomer was het tijdens onze vakantie in Frankrijk een enorme hit. 


Het is een vrij eenvoudig spel, met een hoop stukjes, dus de kids vinden het enig om geconcentreerd hun taakjes uit te voeren in het spel. Je bent een kwakzalver en roert allemaal vieze dingen door elkaar in je heksenketel. Denk aan spinnen, vogelschedeltjes, giftige paddenstoelen en knalerwtjes. Deze trek je steeds uit je eigen zakje. Als je te weinig trekt verdien je geen punten, als je teveel trekt, kan je ketel ontploffen. Het is een spannend evenwicht.
En met de punten die je verdient, kan je meer vieze dingen kopen om in je zakje te steken. En uiteindelijk wint dan degene die het handigst is met het samenstellen van zijn of haar zakjes en het meeste geluk heeft met het trekken.  


Het spel duurt niet te lang, heeft mooie stukjes en een fijne afwisseling tussen geluk en strategie, waardoor ook ons kleinste gezinslid het een leuk spel vindt. Het is zelfs zo een hit in ons huishouden dat Sander een tijdje geleden de eerste uitbreiding heeft gekocht, De Kruidenheksen

Desondanks kijk ik uit naar een moment om weer lekker veel vrienden over de vloer te hebben en daarmee weer een spelletje te spelen. 



2 opmerkingen:

  1. Met ook de fijne box insert van https://www.foldedspace.net/store/quacks-of-quedlinburg-v2/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou inderdaad nog bijna de de box insert vergeten, die de speelervaring zoveel beter maakt!

      Verwijderen