Translate

maandag 24 augustus 2020

En vacances en France

Ondanks Corona is onze vakantie dit jaar toch nog doorgegaan! Vorig jaar waren we een beetje laat met boeken en toen hadden we weinig keus meer. Die fout wilden we dit jaar niet maken. Dus we hadden al onze vakantie geboekt voordat Corona rondwaarde in de wereld. En toen ging Frankrijk op slot! We waren al bang ons geld gewoon kwijt te zijn. Gelukkig ging Frankrijk in juni weer van het slot en konden wij begin augustus gewoon naar onze bestemming vertrekken. 

Vertrek uit Nancy
We wilden naar Arles en Beaune. In Arles zijn Sander en ik 14 jaar geleden al eens geweest (nog voor de start van dit blog, ik weet het ik, ik kan het ook nauwelijks geloven), ik was toen zwanger van ons eerste kind en dit was onze laatste kans op een kindvrij uitje. We vonden Arles toen enig en wilden dat graag ook eens met de kinderen delen. Maar van ons huis naar Arles is nogal een onderneming (meer dan 10 uur met de auto). Dus we hadden bedacht om vrijdagmiddag te vertrekken en een tussenstop te maken bij Nancy en dan door te reizen naar het zuiden. Op zoch waren dat allemaal goede plannen. Maar we hadden geen rekening gehouden met de hitte en files op de dag dat we van Nancy naar Arles zouden gaan. Na een helletocht van 11 uur, waarbij de temperatuur in de auto opliep tot 39 graden en ik en onze zoon bijna van ons stokje gingen, kwamen we dan toch veilig aan in Arles. 

Op 30 seconden van onze voordeur in Arles, 
de Arena

In Arles hadden we een piepklein huisje gehuurd in het oude centrum van Arles.  Dat betekende dat we onze voordeur konden uitstappen, naar links keken en het oude Colosseum van Arles konden zien. Allerlei andere oude Romeinse restanten lagen in het centrum ook allemaal op loopafstand. Het was heerlijk. 

Hospice

In de tweede week reisden we van Arles naar het noorden naar Beaune. Even buiten Beaune hadden we een wat groter huisje met een zwembadje gehuurd. Hier zaten we veel rustiger. We hebben een paar tripjes naar de bezienswaardigheden van Beaune gemaakt. Maar de grootste aantrekkingskracht was toch wel het zwembad bij het huisje. De kinderen en wij hebben daar wel heel veel tijd in doorgebracht. 

En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. We hebben een heerlijke vakantie achter de rug waarin we heerlijk zijn bijgekomen, lekker bruin zijn geworden en veel imposante dingen hebben gezien. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten