Translate

zondag 11 augustus 2019

En vacances

We zijn weer terug van zomervakantie! Nadat we vorig jaar naar Denemarken gingen, wilden Sander en onze zoon dit keer wat meer van de bergen zien. Ik zag Zwitserland wat minder zitten vanwege de enorme reistijden en het feit dat we nou ook weer niet zoveel vakantiedagen hebben. Dus we hebben een compromis gesloten, een weekje Franse Jura, nabij Zwitserland en een weekje Belgische Ardennen, waar we wel eens eerder met ons tweeën zijn geweest.

Aan de river de Ain



We lieten Nederland achter in de greep van een hittegolf, vandaar dat we erg vroeg (03:00 opstaan, 04:30 motor starten, ik doe het niet weer!) vertrokken. Maar door de rust op de weg schoten we lekker op. En rond 14:00 waren we in Champagnole, langs de Ain. Daar hadden we via Gites de France (waar we eerder ook al succesvol gebruik van maakten) een mooi huisje weten te huren. In de omgeving van Champagnole hebben we nog van alles gedaan, zoals wandelen langs de Ain of over Mont Rivel.

Langs de Ninglinspo

En de Belgische Ardennen waren al net zo mooi. Daar zaten we in een huisje in het kleine gehucht Comblinay (Comblain). Vanuit daar ondernamen we allerlei uitstapjes naar de mooie Ardennen en de veel attracties in de omgeving. 

Het weer was zowel in Frankrijk als in België niet zo heet als in Nederland, wat ik altijd wel prettig vind. Dus we hebben een drukke vakantie gehad, waarin we een hoop spannende dingen hebben gedaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten