Translate

zondag 25 augustus 2019

En vacances dans le Jura - Lac Chalain

Deze vakantie hadden we geen huisje op een parkje met een zwembad (Warsberg, Winterberg, Bruinisse, Texel, Wirfttal, Denemarken), of een huisje nabij de zee (BretagneNormandiëweer Normandië, Pas de Calais). Maar tijdens de vakantie moet er toch gezwommen worden. Dus we togen op een dag naar Domaine du Chalain
Lekker in de zon

Domaine du Chalain is een camping met flink zwembad aan de rand van hat Lac Chalain. Het gebied in de Jura waar we waren staat bekent om allerlei meren. En bij die meren kun je ook lekker zwemmen. We gingen eerst naar het zwembad. Dat bestond uit een badencomplex buiten waar er allerlei fonteinen en glijbanen waren in vrij ondiep water. En binnen was er nog een echt zwembad waar baantjes getrokken kon worden.


Nieuwe zwembroek

Gelukkig kunnen de grote twee kinderen al jaren zwemmen en inmiddels is onze jongste ook redelijk verstandig in en om het water. Dus we hoeven ze niet meer constant als havikken in de gaten te houden. We konden lekker wat afwisselen tussen zwemmen, opwarmen in de zon en weer zwemmen. 

Na verloop van tijd werden we een beetje moe en toen zijn we nog even gaan kijken bij het daadwerkelijke meer. Ook daar was een klein strandje en konden we onder toezicht ook zwemmen. Het water van het meer was een heel stuk kouder en het weer begon een beetje om te slaan. Dus we hebben het daar kort gehouden. 

Het zwembad van Domaine du Chalain is zeker een bezoekje waard.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten