Translate

vrijdag 16 augustus 2019

En vacances dans le Jura - Hérisson

Champagnole ligt ook op korte afstand van de watervallen van de Hérisson, een kleine rivier, die uiteindelijk uitkomt in de Ain. Dus op een mooie dag trokken we naar Ilay, om aldaar de auto te parkeren en de Hérisson te volgen en zo te kijken naar de verschillende watervallen. Er liep een pad helemaal naar het einde van de watervallen, van iets meer dan 3 km. Maar aangezien we iemand van vijf meehadden, besloten we om te kijken tot hoever we zouden komen.

Saut Girard

We begonnen bij de Saut Girard en de Moulin des Fees aan het begin van het wandelpad bij Ilay. Dit was een vrij imposante waterval, die veel geluid maakte en iedereen lekker natspetterde.

Moulin Jeunet

Daarna kwamen we langs de Moulin Jeunet. Waar vroeger een molen had gedaan. Nu maakte iedereen kleine bouwwerkjes van de platte stenen die overal te vinden waren, wat dit kleine watervalletje met ruïne van de oude molen een wat sinistere aanblik gaf. 

Dapper wandelen

We wandelden vrolijk verder. De dag was echt heerlijk. Zonnig, maar toch niet te warm voor een wandeling en de natuurl was echt prachtig.

Langs de Hérisson

De Hérisson stond redelijk laag, waardoor de kinderen makkelijk het water in en uit gingen. En er werd lekker gespeeld met water en stenen.

Saut de la Forge

En zo kwamen we uiteindelijk uit bij de Saut de la Forge, ook een imposante waterval. De kracht waarmee het water naar beneden viel en de herrie waar dat mee gepaard ging, was werkelijk indrukwekkend. 

En toen gingen we alweer terug. Het wandelpad was hier en daar wel steil, glad en rotsachtig voor een meisje van vijf. En we voorzagen dat meer dan 3 km heen en daarna weer terug, maar dan heuvelop voor haar te veel zou zijn. Dus de imposante waterval Éventail hebben we helaas moeten missen. Maar dit was al leuk genoeg.

Ben je een keer in de buurt van de Hérisson, bezoek dan zeker de watervallen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten