Translate

zaterdag 22 augustus 2020

Pendragon LXXXIII - De Gouden Cirkel

We zijn weer bij elkaar gekomen en we besloten ditmaal om een oud avontuur na te spelen, The Adventure of the Circle of Gold (Uit The Tournament of Dreams). Het zou een eenvoudig avontuur moeten zijn, voor "typical knights". Maar ja, de schrijver had duidelijk niet op mijn ridders gerekend...

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Marcus Livius van Broughton 
Turquine van het Quinqueroi Forest

Zomer 542, Old Sarum

Na het huwelijk van Benno en Benna en de begrafenis van Borre hebben de ridders eigenlijk wel zin in een avontuur om de zinnen te verzetten. Sir Marcus heeft nog steeds zijn Alis niet gehuwd en hij is bang dat het er nooit van komt. Wat als Cwene Guinevere vast blijft houden aan een bruidschat voor een prinses? Dat kan Sir Marcus nooit opbrengen. maar Sir Turquine weet raad. Hij weet van een klein koninkrijk, dat zich nooit heeft aangesloten bij de Hoge Koning van Brittannië. Als Sir Marcus dat weet in te nemen, stijgt zijn status snel, al is het koninkrijk nog zo klein. 

Circle of Gold

Het gaat om de Vallei van de Gouden Cirkel, het land van Koning Farion. Zijn vader was Koning Fallagantis. Deze Fallangantis wilde zich niet aansluiten bij Hoge Koning Uther en de vrede die dit voor Brittannië zou brengen. Hij was van mening dat hij zijn land veilig kon houden. En om dat te bewijzen legde hij een grote ring van goud op een grote paal midden in zijn belangrijkste stad. Deze ligt daar nog altijd, zo veilig is zijn land. Niemand is in staat deze ring weg te nemen. 
Fallagantis viel in de strijd tegen een jonge Hoge Koning Arthur in 510. Maar de Gouden Cirkel ligt nog altijd onaangeroerd midden in het Koninkrijk van de Gouden Cirkel en Koning Farion de la Fontaine, zoon van Fallagantis de la Fontaine regeert nog altijd. 

Farion de la Fontaine, 
Koning van de 
Vallei van de Gouden Cirkel


Sir Marcus is geïntrigeerd door dit verhaal en wil graag bekijken of hij net als Sir Benno een vijand van Arthur kan verslaan en zo een rijk voor zichzelf kan krijgen. De ridders gaan op pad en Sir Turquine wijst de weg. Al snel bevinden de ridders zich op vreemde paden in onbekende wouden. 

De Bron in de Vallei van de Gouden Cirkel

De ridders zien na verloop van tijd een smalle vallei voor zich. Een kronkelend bospad brengt hen dieper en dieper de vallei in. Bij een klein vennetje met een bron, heeft zich een klein legerkampje opgeslagen. Een paar ridders en hun schildknapen hangen rond. Een paar vrouwen koken en wassen. In hun jonge jaren hebben Sir Marcus en Sir Benno ook zo de grenzen van Salisbury bewaakt voor hun heer.  
Dan worden zij benaderd door een schildknaap op een muilezel en deze vraagt hen of hun dapperste ridder wil strijden tegen de Ridder van de Bron, voor de liefde van de strijd. Dit zal een zeer formele strijd worden waarbij men met lansen te paard, met zwaarden te paard en met zwaarden te voet tegen elkaar zal strijden. De winnaar van twee wedstrijden heeft gewonnen. Sir Marcus laat zich dit geen twee keer zeggen en staat al snel tegenover de Ridder van de Bron in het strijdperk. 

Sir Dorgane, 
van de Bron

Al snel blijkt dat Sir Marcus een ervaren ridder is, waar een jonge blaag als Sir Dorgane niet tegenop kan. Eerst stoot Sir Marcus hem uit het zadel met zijn lans. En even later verslaat sir Marcus zijn tegenstander met het zwaard. 
Dorgane van de Bron is een opgewekt verliezer en nadat een schildknaap hem uit zijn uitrusting heeft geholden en zijn wonden heeft verbonden, worden de ridders uitgenodigd om de maaltijd te delen. Sir Dorgane vertelt een lang en warrig verhaal over zijn grootvader, die streed tegen zeven demonen, maar de ridders uit Salisbury hebben betere balladen gehoord en luisteren maar slecht. De troubadours die Sir Turquine altijd meeheeft, als amusement (en spionnen, de Stenen Tempel Gidsen, inmiddels moet het een soort boyband zijn met een roulerende bezetting), maken er een verbeterde versie van. 

Sir Turquine vertelt over het Hof der Liefde, waar de vrouwen de dienst uitmaken en beslissingen en adviezen geven over gelukkige relaties. De ridders uit de vallei zijn erg geïsoleerd en hebben er nog nooit van gehoord. Maar de aanwezige vrouwen in het kampje zijn erg geïnteresseerd. 
Sir Marcus vertelt over zijn passie voor Vrouwe Alis en hoe dat hem bij alles wat hij doet inspireert en tot een betere ridder maakt. Ook dit valt in goede aarde bij de vrouwen, maar de mannen zijn maar een beetje verbaasd. 

Nu Sir Marcus Sir Dorgane van de Bron verslagen heeft, trekken de ridders verder de vallei in. Plots horen zij langs de kant van de weg gekerm. Zij bemerken duidelijk dat het niet de stem van een mens is, maar zij vinden een kleine goblin, gevangen in een soort val. Zij bevrijden het wezentje en uit dankbaarheid geeft hij hen advies over de te volgen weg. Wanneer de ridders zijn advies opvolgen, komen zij al snel uit bij de Boomgaard met de Schandelijke Schilden. In de bomen hangen allemaal wapenschilden van ridders.

Boomgaard van de Schandelijke Schilden 

Al snel komt er ook hier een schildknaap naar hen toegereden, die hen uitnodigt voor een duel tegen een zoon van Koning Farion de la Fontaine. Wanneer zij winnen, mogen zij doorrijden en anders stopt hun reis hier. Sir Marcus neemt deze uitdaging aan en staat al snel tegenover Prins de la Fontaine in het strijdperk. Maar deze ridder is duidelijk een stukje beter en al snel wordt Sir Marcus verslagen.

Prins de la Fontaine


Dan probeert Sir Benno het ook. Hij weet deze jonge ridder wel te verslaan, maar hij ziet dat de ridder opvallende gouden sporen draagt. Dat is natuurlijk wel een heel vreemd metaal om te gebruiken voor een strijd als deze. En hij was ook buitengewoon goed met de lans. Zouden de ridders in dienst van Koning Farion misschien magische krachten hebben, om hun rijk beter te kunnen verdedigen? 

In ieder geval zijn de avonturen voor Sir Marcus in dit vreemde land nu voorbij. Hij moet zijn schild achterlaten, dat tussen de andere schilden in de boomgaard komt te hangen. Wanneer hij eenmaal een betere ridder is, mag hij nog eens terugkeren en proberen verder te komen in het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten