Translate

maandag 13 september 2021

Vakantie in Nederland - Apenheul

Na een tripje naar Zeeland, was er nog wat vakantie over. En daar hebben we gebruik van gemaakt door naar de Apenheul in Apeldoorn te gaan. Jaren geleden zijn we ook al eens in de Apenheul geweest, maar toen was ons jongste kind nog niet eens geboren. Hoog tijd dus voor een nieuw bezoekje.  

Met mijn liefste aapjes

De Apenheul staat erom bekend dat in een groot deel van het park de apen min of meer los rondlopen. Dat was nu helaas minder vanwege Corona. Kennelijk kan Corona overspringen van mensen naar apen of andersom. Dus het was beter om bezoekers en apen gescheiden te houden. Wat natuurlijk wel jammer was en een deel van de ervaring wat minder maakte. Aan de andere kant, veiligheid gaat natuurlijk voor alles. 

Langoeren

We konden gelukkig een mooie route volgen door het parkachtige landschap en veel apen zien in een zo natuurlijk mogelijk habitat. En de mooiste apen buitelden door de takken en de klimtoestellen. Zo hebben we indrukwekkende Gorilla's gezien en de kalme Orang Oetans. Maar ook de drukke Langoeren die steeds achter elkaar aan buitelden. 

Ringstaartmaki

En er waren aapjes die nog wel los mochten lopen. Zoals een stel brutale Ringstaatmaki's, die erg op hun gemak waren met alle drukte van de bezoekers. 

In de speeltuin

En de Apenheul had niet alleen veel speeltuig voor de aapjes, maar ook voor de kindjes. Op verschillende plekken waren speeltuinen en restaurantjes ingericht waar de oude mensen even konden zitten met koffie en de jonge mensen even wat energie kwijt konden. En vooral onze jongste leefde zich lekker uit in allerlei speeltuig. 
En toen was het weer tijd om op huis aan te gaan. We hadden zoveel tijd doorgebracht in de Apenheul, dat we geen zin meer hadden in zelf koken. Maar als je in de vakantie je niet kan laten gaan met een afhaalmaaltijd, wanneer dan wel?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten