Translate

zondag 12 september 2021

Pendragon XCVI - Chevalier Mal Fet

We speelden dit keer met een klein groepje, wat er waren twee ridders die moesten afhaken. Maar met de overgebleven ridders hebben we dan toch het een en ander kunnen bereiken.

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Brent van Dinton (afwezig)
Edna van Burcombe
Romulus Livius van Broughton (afwezig)

Lente 550, Salisbury

De geruchten vliegen weer in de rondte. Twee ridders die nog steeds op zoek zijn naar de verdwenen Sir Lancelot (Sinds hij in 547 betrapt werd in het bed van Vrouwe Elaine), bevochten elkaar in een moment van verwarring. Terwijl zij stervend op de grond lagen, werden zij gered door een Dame die de Graal bij zich had en waar zij uit mochten drinken. 

Bamburgh

Maar Sir Benno en Vrouwe Edna laten zich daardoor niet afleiden. Zij gaan naar Bamburgh, uit naam van Sir Romulus zullen zij daar dit jaar een deel van het tribuut brengen voor het losgeld van Sir Antonius van Broughton. Vrouwe Edna neemt haar twee dochters, Elestren (1) en Evadne (0), mee. Dan kan hun vader, Sir Irvin, kennis met hen maken. 

Prins Ida van Bamburgh

Aan het Hof van Prins Ida van Bamburgh worden de twee reizigers en hun losgeld natuurlijk van harte verwelkomd. Maar dat Vrouwe Edna twee kinderen heeft, van de ongehuwde Sir Irvin leidt onmiddellijk tot roddels. Deze vreemde vrouw moet wel een heks zijn, die goede Saksische mannen verleid. Er zijn natuurlijk geen betere mannen. Wederom probeert Vrouwe Edna haar relatie met Sir Irvin op te pakken (Love Irvin Succes, Flirting Critical), maar Sir Irvin is dit keer vast besloten om aan zijn normen en waarden met betrekking tot het huwelijk vast te houden (Honour Succes, Chaste Succes). Met pijn in het hart realiseert Vrouwe Edna zich dat Sir Irvin een man van zijn woord is. Zullen zij ooit hun culturele verschillen kunnen overbruggen?

In Bamburg horen Sir Benno en Vrouwe Edna ook over ene Chevalier Mal Fet, die in de buurt problemen geeft. Hij daagt iedere ridder uit die passeert en rijdt hem dan tegen de grond. Deze woeste ridder maakt geen dodelijke slachtoffers, maar hij zorg wel voor problemen natuurlijk. Sir Benno en Vrouwe Edna besluiten om deze vreemde ridder eens op te zoeken, om te bekijken wat er aan de hand is. 
Wanneer zij bij het eiland komen, waar de ridder alle reizigers tegenhoudt, herkent Vrouwe Edna deze vreemde ridder meteen als Sir Lancelot (Recognize succes + Love Knights, Vrouwe Edna houdt een oogje op alle ridders). Sir Lancelot schrikt, als hij herkend wordt. Dat was niet de bedoeling. Hij wilde juist in de anonimiteit blijven. Sir Benno denkt daar anders over. Het land heeft Sir Lancelot nodig, in de strijd tegen de Wastelands, die steeds verder oprukken. Bovendien wil Hoge Koning Arthur dat Sir Lancelot terugkeert naar het hof in Camelot. 

Sir Lancelot du Lac

Sir Lancelot vindt zichzelf al lang geen hoogstaand ridders meer, hij is niet ridderlijk genoeg en ook niet christelijk genoeg. Bovendien is hij opgenomen in het huishouden van Koning Pellam en is hij inmiddels getrouwd met Elaine van Carbonek, de moeder van zijn zoon Galahad. Die inmiddels ook een stoere knaap van 15 is. 
Vrouwe Edna vraagt zich of het niet beter zou zijn wanneer Hoge Koning Arthur en Vrouwe Ysolde zouden scheiden. Kennelijk worden zij niet langer gebonden door Liefde en momenteel is iedereen ongelukkig. Maar Sir Benno weet nog hoe het huwelijk tussen Hoge Koning Arthur en zijn tweede vrouw tot stand is gekomen. Er was een conflict ontstaan tussen de Hoge Koning en Sir Marc van Burcombe, een Saksische Prins. Het leidde bijna tot oorlog, die alleen met de inspanningen van onder andere zijn broer Sir Brutus ongedaan gemaakt kon worden met een huwelijk tussen Arthur en Ysolde (in 525). Een Echtscheiding zou het conflict weer kunnen doen oplaaien. 
Vrouwe Edna heeft nog een vriendin, Rowena, ook prinses van de Saksen. Zou Arthur Ysolde niet in kunnen ruilen voor Rowena?

In ieder geval wordt besloten dat Galahad als schildknaap in dienst gaat bij Sir Benno. Dan kan hij hem wat wereldse lessen meegeven. De omgeving van het Graalkasteel is toch iets te geïsoleerd. 

Joyous Gard

Sir Benno en Vrouwe Edna reizen verder naar Joyous Gard. Daar wonen nu Sir Tristan en Vrouwe Ysolde van Cornwall samen in zonde. Zij hebben een eigen Hof der Liefde opgericht. Hun interpretatie van de regels legt iets meer de focus op de lichamelijke conclusies van de Liefde. En dit leidt tot wat filosofische - erotisch - romantische interpretatieconflicten met het andere Hof der Liefde, dat onder leiding staat van Cwene Guinevere van Kent. 
Sir Benno en Vrouwe Edna nemen een middag deel aan het Hof der Liefde om te horen wat er gaande is. Vrouwe Ysolde poneert een stelling. Wanneer een dame zich in de problemen bevindt, welke ridder is dan het meest geschikt om haar te ontzetten? Een ridder die al een vriendin heeft of een ridder die nog ongebonden is? Sir Benno denkt dat de ridder met de grootste lans het meest geschikt zou zijn. Maar dat is toch het verkeerde antwoord. Sir Persant de Inde, die ook aanwezig is, geeft aan dat de ridder zonder vriendin de meest geschikte redder van de jongedame is. Vrouwe Ysolde is blij dit te horen. Nu heeft zij tenminste een argument om haar Tristan thuis te houden. Vrouwe Ysolde vertelt over Vrouwe Melia, die gevangen wordt gehouden door Sir Cesar Stone in zijn Huis van Steen. Sir Persant begrijpt dat hij een queeste heeft. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten