Translate

woensdag 13 september 2023

En vacances en Pas de Calais - Dunes de Slack

In Ambleteuse hebben we ook heerlijk in de prachtige omgeving gewandeld, onder andere door de Duinen van Slack. De Slack is een riviertje dat bij Ambleteuse in het Kanaal stroomt en daaromheen ligt een natuurgebied waar je kan wandelen. En op een warme morgen hebben we een mooie rondwandeling gemaakt. 


Begin van de wandeling


Het strand bij eb, Ambleteuse

We startten langs het strand. Bij eb (wel goed opletten wanneer dat is, vanwege het getij) liepen we over het strand naar het zuiden, in de richting La Garennes. Daar was weer een strandopgang, waar we het strand verlieten. En toen liepen we een route door de duinen weer terug naar Ambleteuse. Ondertussen waren er in de duinen nog wat mooie uitkijkpunten met uitzicht, vanaf waar we de krijtrotsen van Engeland konden zien liggen. 

Dunes de Slack en Engeland, in de verte. 

En even later waren we weer terug bij ons startpunt, vermoeid maar voldaan. Het was uiteindelijk een wandeling van een kilometer of zes, net niet te lang voor onze jongste. En na afloop van de wandeling was het weer heerlijk opgewarmd en zijn we nog even naar het strand gegaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten