Translate

zondag 24 september 2023

En vacances en Pas de Calais - Wimereux

Vanuit Ambleteuse zijn we ook verschillende malen naar nabijgelegen badplaats Wimereux gegaan. We zijn daar in 2017 ook al eens geweest en waren toen onder de indruk van het prachtige, grote strand. Dus op een mooie, zonnige dag gingen we weer. We hebben heerlijk genoten van de zee, onder toezicht van de reddingzwemmers, want er stond een sterke stroming. En daarna heerlijk opgewarmd in de zonneschijn. 


zandkasteel

Later hebben we nog een wandeling over de boulevard gemaakt (met een ijsje) en wat herinneringen opgehaald. We hebben zelfs nog geprobeerd om wat foto's opnieuw te maken, maar dat was nog ingewikkelder dan gedacht. 


Bij Wimereux ligt ook een mooi duingebied, dus daar hebben we op een dag dat het weer wat somberder was ook nog een mooie wandeling gemaakt. We hebben een rondje door de duinen en het strand gelopen. We gingen vanuit Wimereux door de duinen richting Ambleteuse, met mooi uitzicht over de baai. En daarna weer terug over het strand (met af en toe best enge rotsen). 


Over het enorme strand weer terug.


En dat was een heerlijke wandeling. Bovenop de duinen konden we lekker een beetje uitwaaien en genieten van de prachtige natuur. En op het strand konden we doorlopen en door het water lopen. Verder zagen we ook de enorme meeuwen-kolonies die leefden van de mosselen die zich vastzetten op de rotsen. 

Wat ik altijd zo bijzonder vindt, is hoe rustig de stranden zijn. Zodra je weg bent bij de directe omgeving van de badplaatsen, heb je het strand bijna geheel voor jezelf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten