Translate

zondag 3 september 2023

En Vacances en Pas de Calais - Ambleteuse

Na een heerlijk weekje in Fécamp, zijn we daarna doorgereden naar Ambleteuse, in Pas de Calais. Ambleteuse is een klein stadje met een lange geschiedenis en ligt ook weer aan een kust met kliffen, hoewel iets minder imposant dan in ÉtretatJaren geleden zijn we ook al eens in Pas de Calais op vakantie geweest, toen zaten we in Baincthun, even buiten Boulogne Sur Mer


Fort Mahon van Vauban

In Ambleteuse hebben we nog veel gewandeld langs het strand. Het Fort is mooi om te zien. En bij de opkomende vloed slaan de golven lekker imposant tegen de muren van het Fort aan, wat een hoop mooie plaatjes geeft. Als de vloed echt hoog wordt, komt de toegangsweg onder water te staan. En ook hier stromen de getijden snel in en uit. Dus met een kwartiertje toekijken kon je zien hoe snel de golven ineens over het voetpad gaan. 


We hadden weer een huisje gehuurd en dit keer was het een vrijstaand huisje met een tuin. Een stadsappartementje midden in het centrum van een stad is wel fijn natuurlijk. Maar je zit ook erg op elkaars lip. Dan is een tuin en ruime slaapkamers voor iedereen ook wel erg prettig. En een grote keuken, waar je niet meteen andermans drinken omgooit als je je omdraait. 


De omgeving van Ambleteuse is ook prachtig en we hebben nog een paar mooie wandelingen gemaakt over de duinen en het strand. Het weer werd gelukkig ook wat beter, dus we hebben ook nog een paar dagen op het strand doorgebracht en genoten van de zon en de golven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten