Translate

woensdag 16 augustus 2023

En vacances en Normandie - Fécamp

We zijn weer op vakantie geweest. En dit keer was het wel redelijk bijzonder, want ons oudste kind ging niet mee. Die ging liever met een schoolvriend vakantievieren. Hoe snel gaat de tijd toch. Het is toch niet zo lang geleden dat we nauwelijks Nederland uitdurfden, omdat de reistijd anders misschien te lang zou zijn. Maar inmiddels gaat één kind niet meer met ons mee. De rest zal wel snel volgen. 

Maar dat betekende niet dat Sander en ik en de twee jongste kinderen bij de pakken gingen neerzitten! Wij gingen wel op vakantie en dit keer (weer) naar Normandië (net als in 2013, 2017 en 2022). Het is niet ver weg, de natuur is prachtig en er is altijd een hoop te zien en te beleven. Dit jaar zijn we naar Fécamp gegaan, aan de kust, met enorme kliffen. 


Als je goed kijkt, kan je mij zien. 

We hadden daar voor een week een klein stadshuisje gehuurd op loopafstand van de zee. Het weer was fris en winderig, niet echt geschikt om te bakken aan het strand, maar wel om lange wandelingen te maken en te genieten van het uitzicht. En met het wandelen over het strand en het beklimmen van de kliffen had je steeds een nieuw, prachtig uitzicht. 

Op weg naar de Kapel, bovenop de klif

Zo wandelden we op een mooie dag de klif Cap Fagnet op, naar de kapel van Notre Dame Du Salut. Een korte wandeling, maar pittig door de beklimming van de hoge klif. De heenweg was langs allerlei kruip-door sluip-door weggetjes door Fécamp zelf. Bovenop de klif waren er allerlei prachtige uitkijkpunten. En de weg weer naar beneden was natuurlijk een stuk eenvoudiger. 

De kapel van Onze Vrouwe van de Verlossing. 

De kliffen zijn nog niet geheel zonder gevaar. Langs de voet van de kliffen kwamen we allerlei waarschuwingsborden tegen over vallend gesteente en bovenop de kliffen waren sommige wegen en wandelpaden afgesloten voor verkeer. Na enig zoeken op internet en de inzet van mijn beste middelbare school-Frans kwamen we wat nieuwsberichten tegen. Begin 2023 is een flink deel van Cap Fagnet ingestort. Een Franse overheidsdienst doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van de instorting en het risico op nog meer instortingen. En tot die tijd zijn verschillende wegen afgezet. 

Uitzicht vanaf Cap Fagnet

Maar daar hadden wij verder weinig last van. We hebben heerlijkt in de omgeving gewandeld en genoten van het prachtige uitzicht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten