Translate

vrijdag 29 september 2023

En vacances en Pas de Calais - Cap Gris Nez

Onze vakantie in Ambleteuse sloten we af met een bezoekje aan de Cap Gris Nez, waar we in 2017 ook al eens zijn geweest. Op onze laatste dag in Ambleteuse vonden we dat we toch enigszins in stijl afscheid moesten nemen. In de morgen laadden we al onze spullen in de auto en leverden de sleutel van het huisje in. 

Vertrekken

Daarna reden we in een kwartiertje naar Cap Gris Nez. Daar konden we de auto parkeren en even rondwandelen. De zon brak gelukkig door en we hebben heerlijk uitgewaaid en naar het Britse Eiland kunnen kijken. De schepen voeren door het smalle kanaal en de golven rolden woest tegen de rotsen. Cap Gris Nez is ook de plek waar mensen aankomen, als ze het kanaal willen overzwemmen. En dat vond ik er toch wel spannend uit zien. 

Wandelen

Toen we uitgekeken waren, pakten we de auto en reden naar het strand onderaan de klif. Daar hebben we nog even toegekeken hoe het tijd erg snel eb werd en klauterden de meisjes nog even over de rotsen. Zo konden ze nog wat energie kwijt, terwijl ik nog even in het zonnetje kon zitten. 

Op de rotsen

Toen iedereen al zijn energie weer kwijt was, was het ook wel weer tijd voor lunch. Gelukkig stond er een erg lekkere Belgische frietkraam bij het strand. Dus daar hebben we nog even gebruik van gemaakt. En toen was het weer tijd om in de auto te stappen en naar huis te gaan. En Noord Frankrijk is dan helemaal niet ver weg. Aan het einde van de middag waren we weer thuis. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten