Translate

dinsdag 30 januari 2024

Nieuwe ramen

Een eigen huis blijft altijd een beetje een projectje. Toen we in 2010 alweer verhuisden naar ons nieuwe huis (13 jaar geleden, waar blijft de tijd) hebben we (met hulp van vrienden en professionals) al een hoop verbouwd in ons huis. En in de jaren daarna hebben de tuin aangepakt, de zolder verbouwd de voor- en achterdeur laten vervangen en de dakkapel vervangen. En nu was het tijd om wat ramen en kozijnen in huis te laten vervangen. 


Raam woonkamer, nog niet afgewerkt

In de woonkamer en de keuken waren de ramen aan vervanging toe. Hetzelfde gold voor de ramen op onze slaapkamer. De kozijnen waren van hout en aan het einde van hun levensduur. En het dubbelglas was uit de jaren '80, ook meer dn 40 jaar oud inmiddels. En op de slaapkamer van Vivian zat nog altijd enkelglas, en was daarmee het koudste kamertje van het huis. We hebben hetzelfde bedrijf in de arm genomen dat ook de voor- en achterdeur en de dakkapel eerder bij ons heeft aangepast. En na een paar bezoekjes aan de winkel om de offerte te bespreken, gingen de mannen in de eerste week na de kerstvakantie aan de slag. 

Met grof geweld werden kozijnen uit de muur gehaald, extra isolatie aangebracht en nieuwe ramen weer terug geplaatst. En deze keer mooi met geïntegreerde luxaflex of verduisterende gordijnen. En na drie dagen gedoe, rommel en kou hadden we dan weer overal mooie ramen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten