Translate

zondag 3 maart 2019

Naar de dierentuin

Op de parkeerplaats

Afgelopen dinsdag had de school van de kinderen een studiedag. En Sander nam een dagje vrij, zodat we als gezin wat konden doen. En we besloten om weer eens naar de Burger's Zoo te gaan. In het verleden zijn we daar al verschillende keren geweest, maar met onze jongste dochter nog nooit. Hoog tijd dus om daar wat aan te doen.

Een mooie kwal in het donker
Een enge haai












Onze zoon wilde graag de Oceaan weer eens zien, dat kon hij zich nog herinneren van een eerdere keer. En het was ook mooi. We zagen de visjes uit Finding Nemo en de enge Alen uit de Kleine Zeemeermin. Onze jongste dochter leest tegenwoordig ook graag uit een boek over het zeeleven en kon al verschillende vissen aanwijzen. Ze wilde vooral alles weten over de haaien en de monsters van de diepte.
Daarna gingen we nog door naar de Bush, met de mooie vogels.

Waterval in de Bush
Waaierduiven in de Bush












Daarna volgde de Safari  met de Neushoorns, Giraffen, Gnoes, Jachtluipaarden en Leeuwen. Gelukkig niet allemaal bij elkaar, maar de Leeuwen en de Jachtluipaarden kregen wel lekker bloederig vlees om op te knabbelen, net zoals de Gieren die wij ooit zagen in Duitsland.

Imposante olifant

Grote neushoorns
Een leeuw met een snackje











Toen kwamen we langs de stokstaartjes, die net gevoederd werden. En ik maar denken dat lieve stokstaartjes alleen besjes en insecten aan. Maar daar vlogen de dode kuikentjes al door de leefomgeving. En de stokstaartjes vielen gretig aan. 

Dat is dus geen appel

Daarna was het even tijd voor een pauze. Gelukkig heeft de Burger's Zoo een paar mooie speeltuinen. Eentje binnen en eentje buiten, de kinderen konden daar lekker wat energie kwijt, en wij konden de energie juist even lekker terug krijgen met een kopje koffie. Mijn oudste kinderen kunnen natuurlijk al heel zelfstandig een speeltuin in, maar ook de jongste gaat tegenwoordig zonder hulp van ouders de hoogste klimtoestellen in.

Er wordt steeds beter geklommen. 

Na de lunch met speeltuin gingen we door naar de Desert, waar een droge, maar vrij koude woestijn wordt nagebootst.

Met kleine varkentjes/

We hebben ook nog gekeken in het Mangrove woud, deze is nog maar kort open, maar was wel heel erg mooi, met veel prachtige vlinders.



En toen was iedereen wel redelijk afgepeigerd en zijn we weer naar huis gegaan. Daar hebben we toen nog snel een maaltje in elkaar gedraaid en de volgende dag kon iedereen weer naar school.

Traditionele foto.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten