Mijn snijmachine |
Het lastige vind ik alleen het snijden van het brood. Met de hand kan ik niet zulke mooie dunne plakken snijden als de bakker dat kan met de snijmachine. Dikke, onregelmatige plakken gaan prima bij een soep of stoofpot, maar met alleen kaas of jam wil ik graag wat dunnere plakken. Maar ja, de machine van de bakker is wel een heel groot apparaat. Maar nu stuitte ik laatst op de wereld van de eenvoudige snijmachines voor in de keuken. Ik heb er meteen maar een gekocht en mijn eerste brood gesneden. En het ging prima!
Dus in ons huis zullen nu tijden aanbreken waarin ik veel vaker brood zal bakken. Het is gelukkig heel eenvoudig, bloem, water, gist en een beetje zout. En tegenwoordig zijn er overal prima recepten en instructies te vinden voor allerlei soorten brood. Vanaf nu ook in evenwichtig dunne plakken! En ze kunnen in katoenen zakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten