Translate

zondag 31 maart 2019

Pendragon LXVI - Hekserij

Na wat geschuif met agenda's komt onze groep weer bijeen. In het nabijgelegen Goffertstadion loopt een voetbalwedstrijd helemaal uit de hand, maar wij zetten stug door.

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres

Ygritte, Dochter van Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten, Dochter van Octa, Cynning van Kent, Zoon van Hengest van de Saksen
Benno van Steeple Langford
Perin van Tisbury

Vroege lente 532, Camelot

Vorig jaar waren de ridders in Ierland en hielpen zij een jonge Ier met het winnen van de hand van zijn geliefde. In de tussentijd had Hoge Koning Arthur de grootste moeite om een opstand onder leiding van de Angelse heks Camilla te onderdrukken. Wanneer de ridders aankomen in Camelot treffen zij daar Hoge Koningin Ysolde. 
Huilend van Ysolde haar zus Ygritte in de armen. Arthur is ook slachtoffer geworden van de heks Camille. Hij is gevangengenomen, samen met veel andere ridders. Al bijna een jaar heeft ze niets van hem gehoord! Deze heks is misschien wel de grootste dreiging voor het rijk van Arthur in lange tijd. 

De ridders kunnen dit niet op zich laten zitten. Sir Benno legt contact met zijn tante Morgaine, om te vragen of zij hier meer van weet. Maar Morgaine doet daar erg onduidelijk over. Dan trekken zij naar de Moerassen van Anglia. Met een Saxische gids, genaamd Knut trekken de ridders, zonder hun paarden of hun metalen wapenrusting de Moerassen in. De Moerassen zijn mistig en naargeestig. De vele smalle waterloopjes, het riet en de vele kor-gegroeide bomen benemen de ridders het zicht. Zonder hun paarden en wapenrustig voelen zij zich ook erg kwetsbaar. 


Wanneer zij na een nacht slapen op een klein eilandje, de volgende morgen wakker worden, zien zij dat een deel van het moeras veranderd is in een hypermodern stenen kasteel met een zeer mooi vormgegeven tuin erom heen. Hier is duidelijk magie aan het werk geweest. Sir Perin doet zijn best om zijn ogen niet te geloven, in de hoop dat dit niet meer is dan een zinsbegoocheling en het snel weer zal verdwijnen. Sir Benno en Ygritte en hun gids benaderen het kasteel. Zij lopen door de tuin, tussen de struiken en de bloembedden. In de verte zien zij nog een tuinhuisje. 
Ygritte bonkt op de deuren van de kasteelpoort, maar er komt geen reactie. Dan verschijnt er uit het tuinhuisje een enorme ridder. Hij noemt zichzelf Gadrasolain. Hij doodt als eerste de Saksische gids, maar moet dan het onderspit delven tegen Sir Benno. 


Maar dan wordt de vreemde magie van deze plek goed duidelijk. Dit keer verschijnt een echt reusachtige ridder vanuit het tuinhuisje. Hij is wel meer dan 4 meter groot en brult dat zijn naam Hargodabrans is. Met een enorme bronzen knuppel mept hij om zicht heen. Sir Benno en Ygritte maken zich ernstig zorgen. Ygritte besluit om de tuin in de fik te steken, ze dreigt met een fakkel een prachtige Hortensiastruik te verbranden. Maar in plaats van brand, begint de struik te kronkelen, de takken wikkelen zich om de armen en benen van Ygritte. Wanhopig probeert zij de verstikkende ranken kapot te hakken. 
Sir Benno gaat de strijd aan met deze gruwelijke ridder, die wel twee keer zo groot is als hijzelf. Hij mikt op de benen. Hargodabrans laat van schrik zijn knuppel vallen en zo weet Sir Benno flink wat schade aan te richten. Hargodabrans stort bewusteloos ter aarde. Nu kan Sir Benno zich richten op het ontzetten van Ygritte. 
Ygritte heeft de plant verslagen, maar al snel komen er twee nieuwe, die hun ranken uitstrekken naar haar. Ygritte wordt door de planten naar het kasteel gesleurd. Sir Benno probeert haar bij te staan, maar hij wordt aangevallen door lege wapenrustingen die nu uit het tuinhuisje komen marcheren. Hij vlucht weg. Sir Benno kan niet ontkomen aan de geanimeerde wapenrustingen. Hij wordt het kasteel in gesleurd. 

Sir Perin ziet het allemaal gebeuren en besluit dat hij alleen hier niets meer uit kan richten. Helemaal alleen probeert hij uit de Moerassen te komen, iemand moet verslag uitbrengen over wat hier gaande is. Maar zonder gids is het lastig om de koers te bepalen in de Moerassen. Dagen zwerft hij rond, voor hij gevonden wordt door ridders onder leiding van Sir Griflet.

In de kerkers van het Kasteel van de Rots komen Sir Benno en Ygritte weer bij. In deze ondergrondse ruimte worden veel ridders vastgehouden. Als snel herkennen zij oude bekenden als een jonge Lancelot, Sir Galeholt, Sir Gawaine, Sir Ector. Zij zijn allen overwonnen door de magie van Camille, de Angelse Heks. Sir Benno en Ygritte zijn verbaasd dat deze dappere ridders zich hebben laten vangen. 
Er zijn ook nog twee Saksische jongedames, Leoflaed en Heahflaed, die dagelijks eten brengen voor de gevangenen. Nu er een vrouw gevangen is genomen, ontstaat er een plan. Leoflaed neemt een extra jurk mee. Ygritte doet deze aan. Vanaf nu blijft Heahflaed achter in de kerkers, Leoflaed gaat met Ygritte weer naar buiten. De wachters zien het verschil toch niet. Zo kan Ygritte onderzoek doen naar de inrichting van het kasteel. 
Dan besluiten Ygritte en Leoflaed om elke dag een of meer wapens onder hun kleren de kerker in de smokkelen. De wachters zijn dom en denken dat vrouwen toch zo een plan niet kunnen bedenken. En in de kerkers zitten verschillende ridders, die heel goed om kunnen gaan met wapens. Na een paar dagen zijn de belangrijkste ridders wel voorzien van wapens en wordt er een uitbraak geregeld. De ridders maken gehakt van de Angelen die het kasteel bemannen. 

Sir Benno en Ygritte gaan op zoek naar Hoge Koning Arthur, die hier ook gevangen gehouden wordt. Snel weten zij hem te vinden. Hij denkt eerst dat Ygritte eigenlijk zijn vrouw Ysolde is en is erg blij haar te zien. Dan gaan Benno en Ygritte verder op zoek naar Camille. Wanneer zij haar vinden, werpt Benno een speer, die haar ernstig verwond. 
Maar Camille is niet voor een gat te vangen. Snel zet zij een tovermuts op. Zij veranderd in een Adelaar en vliegt weg over de Moerassen. Voor nu is zij verslagen, maar zal zij ooit nog voor problemen zorgen?
Benno steelt de boeken van Camille en levert die aan Morgaine. Die daar erg blij mee is. 

Winterphase 532/ 533

Sir Perin krijgt nog een kind met zijn vrouw Arabella, maar zijn halfbroer Gilmere van Exeter blijkt vermoord te zijn. Dit kan hij natuurlijk niet op zich laten zitten. Gilmere was een zoon van de tweede vrouw van zijn vader, Cygna. 

Koning arthur en Ysolde krijgen een dochter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten