Translate

zaterdag 14 december 2019

Pendragon LXXV - De Graal

De laatste aflevering van 2019 alweer. De tijd vliegt. Aangezien we ooit zijn begonnen in 2013, betekent dit dat we ons 7e jaar hebben afgerond. Mijn Ravenloft Campagne heeft een aanzienlijke tijd gelopen, maar niet zo lang als dit.

Snif...Hier is verder niets te zien. Laten we doorgaan. We hebben nog zeker 27 afleveringen te gaan, in het huidige tempo eindigen we dan ergens in 2022.

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Marcus Livius van Broughton
Turquine van het Quinqueroi Forest

Vroege lente 539

Tristan en Ysolde van Cornwall wonen nu in Kent, bij Cynning Octa en Cwene Guinevere. Koning Cador van Cornwall is woest en zint op wraak. Maar hij kan niet zomaar door het koninkrijk van Hoge Koning Arthur heenploegen, om daarna nog een machtig Saksisch Koninkrijk aan te vallen. Dus hij houdt het bij plannen maken. Voorlopig. 
Sir Benno vraagt zich af of al dat gedoe met het Hof der Liefde wel allemaal zo wijs was. Het blijkt toch echt consequenties te hebben voor de echte wereld. 

Lente 539, Camelot

Aan het Hof van Camelot vertelt Percival aan Sir Marcus, Sir Benno en Sir Turquine over hoe hij tijd doorbracht aan het hof van zijn oom, Koning Pellam. Pellam is een broer van de overleden vader van Percival, Koning Pellinore van Norgales. Koning Pellam was gewond geraakt aan zijn dij. De wond wilde niet genezen en het hele land verkeerde in een ziekelijke staat. Maar toen zag Percival iets wonderbaarlijks. 

In de avond vond er iets wonderbaarlijks plaats. Er was een jonge maagd, die een afgehakt hoofd op een schaal droeg. En een speer waar steeds bloed uit droop. Percival was te verlegen om vragen te stellen en de volgende morgen werd hij wakker in een weiland. 

Monty Python

Sir Marcus, Sir Turquine en Sir Benno herkennen de beschrijving van Percival. Hij is in het land van Faerie geweest. Hun familieleden hebben daar lang geleden ook tijd doorgebracht. Vrouwe Ygritte heeft Turquine verteld hoe zij heeft gezocht naar haar broer, Sir Marc, die als laatste missie had om Koning Pellam bij te staan, bij de belegering van zijn kasteel. Sir Marc en Sir Brutus, de oudere broer van Sir Benno, zijn daarbij omgekomen

Wanneer de ridders nadenken over de vreemde avonturen van Sir Percival, komt er een heel lelijke vrouw op een muilezel het hof van Hoge Koning Arthur binnengereden. Zij beschuldigt Sir Percival van dwaasheid. Als hij aan het hof van zijn oom dan tenminste de juiste vragen had kunnen stellen, in plaats van blijven zitten als een domme pop, had hij zijn oom en BrittanniĆ« kunnen genezen. Dan verdwijnt de vrouwe weer. 
Sir Percival schaamt zich diep voor zijn tekortkomingen. Hij wil meteen vertrekken om alles recht te zetten. Zijn vrienden Sir Marcus, Sir Benno en Sir Turquine willen hem bijstaan. 

1 mei 539, Camelot

Terwijl Sir Marcus, Sir Benno en Sir Turquine zich klaarmaken om te vertrekken met Sir Percival, geeft Hoge Koningin Ysolde aan dat het weer tijd is om een tochtje te maken. Met een aantal juniore ridders en hofdames zal zij ten zuidoosten van Camelot wat verse bloemen oogsten, jagen met de valk en wat picknicken. Zij doet dit vaker en geeft zo de jonge mensen aan het hof de kans elkaar wat beter te leren kennen. De ridders zijn al wat ouder en hebben al de juiste connecties. Het avontuur van Sir Percival klinkt spannender. 

Later die lente

De ridders rijden naar het noorden en volgen de weg die Morgaine ook volgde in 522, op zoek naar de verdwenen kinderen van Lothian. En later de laatste tocht was van Sir Marc en Sir Brutus in 526. Als snel komen ook zij bij de Zwaardbrug. Sir Marcus loopt er voorzichtig overheen, zodat de rest kan volgen. Ook staan ze even stil bij de tombe van Sir Balin en Sir Balan. En ze zien het marmeren blok met het zwaard voor de beste ridder. 

Dan komen de ridders aan het bij Glazen Kasteel, waar Prinses Alis nog steeds heerst. En Sir Pellogres van Tisbury, de oudere broer van Sir Perin, Earl van Salisbury, woont hier ook nog steeds (sinds 522). Prinses Alis geeft aanwijzingen om uit te komen bij het Kasteel der Vreugde, waar Koning Pellam woont. 

Pad der Ridderlijkheid

De aanwijzingen van Prinses Alis leidden de ridders langs het Pad der Ridderlijkheid. Dit is niet een gewone weg, maar eerder een manier om te testen of de ridders allemaal wel ridderlijk genoeg zijn om verder te mogen trekken. De vorige keer dat Sir Marc en Sir Brutus hier langs moesten, hadden zij vooral veel problemen met de deugd van bescheidenheid. 

Maar dit keer ondersteunen de ridders elkaar en zonder al te veel problemen passeren zij het Pad der Ridderlijkheid. Zelfs Turquine, die over het algemeen vrij vol is van zichzelf (Proud 21) weet toch op het juiste moment nederig genoeg te zijn (Critical Modest 1)

Kasteel der Vreugde

Wanneer de ridders aankomen bij het Kasteel der Vreugde, zien zij nog de sporen van de strijd die hier toch zeker een jaar of 10 geleden werd gevoerd. Dat is de strijd die het leven kostte aan Sir Marc en Sir Brutus. 
Maar nu is er vrede. De ridders kunnen het kasteel binnengaan en worden hartelijk ontvangen. Iedereen weet ook dat Sir Percival een familielid is van de Koning en iedereen wordt met alle egards ontvangen. Maar de sfeer is toch bedrukt. In de troonzaal blijkt waarom. 

Indiana Jones - Choose wisely

Koning Pellam is nog altijd ernstig ziek. Hij zit niet langer op een troon, maar ligt op een soort bed. Het bloed druipt uit zijn been op de grond. Zijn hele hofhouding is bedrukt. Maar de Koning doet zijn best om een goed gastheer te zijn. Hij heet de ridders welkom. dan start een vreemde processie . Een jongeling draagt een witte lans, waar continu bloed vanaf druipt. twee jongens met een tienarmige kandelaar elk, volgen hem. Dan volgt een maagd met een kussentje en daarop een schaal. Een heerlijke geur verspreidt zich door de zaal.

Pre-Rafaeliten for the win

De ridders zijn volledig in de ban van een diepe religieuze ervaring. Sir Marcus en Sir Benno weten dat zij de Graal hebben gezien. Sir Turquine denkt dat hij hier Gungnir en water van de bron van Mimir gezien heeft. Zij zijn zo diep onder de indruk, dat zij geen vragen kunnen stellen. Zij eten zonder na te denken het eten dat op hun bord verschenen is. Sir Marcus ziet nog een kleuter rondrennen. Een kleinkind kennelijk van Koning Pellam.

De volgende dag worden de ridders wakker in een volledig verdroogd veld. Zij proberen hun weg naar huis weer te vinden.

Zodra de ridders weer in de bewoonde wereld zijn, horen zij het nieuws dat eerder dit jaar Hoge Koningin Ysolde en haar gevolg niet zijn teruggekeerd van hun picknick. Alle ridders zijn paniekerig naar haar op zoek. Ook Sir Turquine wil zijn zwaard trekken en haar gaan zoeken. Al weet hij niet waar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten