Translate

woensdag 30 juni 2021

Spellenavond juni 2021

De Corona maatregelen zijn onlangs flink versoepeld en we konden weer makkelijker meer mensen thuis ontvangen. En daar hebben we meteen maar gebruik van gemaakt. We hebben weer een spellenavond georganiseerd. De laatste keer dat we dat echt deden was in februari '20! We hebben nog wel wat mensen over de vloer gehad in mei, maar dat was toch niet hetzelfde. Sander nodigde weer wat mensen uit en er kwamen gewoon vier mensen opdagen! Ik was even overweldigd door de drukte. 

Maar nadat ik mensen wat taart en koffie/ thee had voorgezet, werd er gespeeld. Onze oudste dochter besloot ook nog mee te doen. Dus we hebben aan twee tafels spellen kunnen spelen. Ik heb met mensen een rondje Pandemie gespeeld. We leden de Rode Ziekte en Gele Ziekte er aardig onder te hebben. Maar we werden uiteindelijk weggevaagd door een gruwelijke uitbraak van de Zwarte Ziekte. Pandemie blijft leuk. Het is even wat moeite om het op te zetten en de eerste paar keer zou ik wel spelen met een ervaren speler. Maar dan is het een enorm leuk coöperatief spel. 



Daarna hadden we zin in een rondje Potion Explosion, waarbij we van gekleurde knikkertjes drankjes moesten maken (ook leuk voor de jongere doelgroep). Uiteindelijk ging de wedstrijd nog hard tegen hard. En net toen we de tie - breaker in hadden moeten zetten, bedacht iemand zich dat hij punten voor verzamelingen van drankjes niet had meegeteld (AAARGH!) en zo alsnog won (AAAARGH). Maar het was leuk om de kleine knikkers tegen elkaar te laten botsen. 


Aan de andere tafel werd eerst Tokyo in de as gelegd door gruwelijke monsters, in King of Tokyo. Ook daar was het moeilijk om een monster uit Tokyo te verwijderen. 



Daarna werd daar nog de Kwakzalvers van Kakelenburg tevoorschijn gehaald. Dat spel was ook een enorme hit tijdens onze laatste vakantie. In een heksenketel gooi je allemaal ingrediënten door elkaar voor punten. Maar het zou zomaar kunnen dat je er steeds meer knalerwten bijgooit, tot je ketel ontploft natuurlijk. En dan verdien je minder punten. Ook dat spel werd tot diep in de avond doorgespeeld en ook daar ging de puntentelling nek aan nek. 


Uiteindelijk braken we rond elven op en vertrok iedereen weer naar huis. Ik was uitgeput van een hele avond weer sociaal doen met mensen. Maar het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten