Translate

donderdag 13 mei 2021

Mini spellenavond

Het zag er naar uit dat voor het tweede jaar op een rij onze spellendag op de dag na hemelvaart niet door zou kunnen gaan. En dat zat me wel dwars. Sinds de maatregelen vorig jaar maart zijn afgekondigd houden we ons daar zo goed als mogelijk aan alle maatregelen. En de lockdown van december viel me zwaar. Maar sinds kort waren de regels versoepeld, dus ik nodige twee vrienden uit voor eten en een spelletje. 


En het was fantastisch!
Voor het eerst in een jaar heb ik weer eens lekker gekookt voor mensen, die het konden waarderen! Ik maakte een ovenschotel van Jamie Oliver uit zijn boek VEG (erg fijn boek voor vegetariërs en mensen die wat willen minderen met vlees). En daarna was het tijd voor spellen. 


Vriend J. had Railroad Ink meegenomen, een geinig kort spelletje. Er worden de hele tijd met dobbelstenen verschillende weg- en spooronderdelen geworpen, en die moet je dan handig intekenen op een kaartje. Degene die met de worpen en intekenen de langste route kan maken, wint de meeste punten. We hebben twee rondjes gespeeld en dat ging lekker vlot. Een erg leuk spelletje om snel wat te kunnen puzzelen. 


Daarna was het tijd voor een favoriet van Sander, Concept. Dat hebben we nog eens opgepikt in een spellenwinkel tijdens een vakantie in Gent. Op het bord staan allerlei concepten (Man/ Vrouw/ Veel/ Weinig/ Fictief/ Echt) en op kaartjes staan allerlei zaken uit het echte leven zoals titels van films en boeken, namen van personen, uitspraken en gezegden. En door pionnetjes bij de verschillende concepten op het bord te zetten, geef je hints. De andere spelers moeten dan raden. Geen heel serieus spel, maar wel leuk om elkaar beter te leren kennen. 

En voor we het wisten was het alweer 23:00 geweest en stonden we na zoveel sociale interactie op instorten. Het was heerlijk om weer even bij te kunnen praten met mensen. Maar ik hoop wel dat we binnenkort allemaal gevaccineerd zijn en weer in grotere groepen bij elkaar kunnen komen. 

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014
Hemelvaart 2015
Kerst 2015
Hemelvaart 2016
Kerst 2016
Hemelvaart 2017
Kerst 2017
Hemelvaart 2018
Kerst 2018
Hemelvaart 2019
Kerst 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten