Translate

zaterdag 8 mei 2021

Pendragon XCII - Verslagen

Op de Dag van de Arbeid konden we gelukkig weer met ons volledige aantal ridders spelen. We lieten de intriges van Camelot achter ons en probeerden nogmaals de Zwarte Heremiet te verslaan.  

Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Brent van Dinton
Edna van Burcombe
Romulus Livius van Broughton

Herfst 546, het Graalkasteel

Sir Brent van Dinton neemt is in de herfst van 546 in het Graalkasteel en neemt daar deel aan de Graal ceremonie. En hoewel Sir Brent erg onder de indruk is van de zieke koning en de rijkdom van de bewoners van het Kasteel, heeft hij totaal niet door wat hier gaande is en denkt hij dat hij kijkt naar een processie van profane voorwerpen (Religion fumble).

Zomer 547, Naar het Graalkasteel 

Na de avonturen in Camelot besluiten Sir Benno, Vrouwe Edna, Sir Romulus en Sir Brent dat de Zwarte Heremiet nog steeds een groot probleem is. Zij willen het Graalkasteel bezoeken om te bezien of Sir Percival inmiddels is hersteld van zijn morele en religieuze crisis en het weer op durft te nemen tegen de ridders van de Zwarte Heremiet. 

Via de Wastelands reizen de ridders weer naar het Graalkasteel. De route langs het Pad der Ridderlijkheid durven ze dit keer niet aan. Maar de Wastelands worden ook steeds erger. Het gebeid breidt zich nog steeds uit en de problemen daarbinnen lijken ook ernstiger te worden. Zo verschijnen er plotseling ravijnen op hun pad, waardoor de ridders worden gedwongen om om te rijden. Daarna komen zij langs een platgebrand dorp. Er zijn geen tekenen van de dorpelingen meer te vinden. Dan rijden zij een dag door een diepe aslaag. Door de stof en het gehoest verliezen zij weer reistijd. Dan regent het weer modder. Deze plek is werkelijk door de Goden verlaten. 
Dan komen de ridders en Vrouwe Edna langs een verwoest dorp, waar de skeletten in de straten liggen. Ridder Brent wil gewoon doorrijden (religious fumble, pious fumble, worldly fumble, de speler veranderde hierna van dobbelsteen), maar Vrouwe Edna wil deze arme mensen dan tenminste een crematie geven. Zij krijgt de andere ridders (Ook religious fails voor Benno en Romulus) zover dat zij haar helpen met het verzamelen van de lichamen en brandhout. Somber trekt het gezelschap weer verder. 

Wanneer de groep aankomt in het dorp waar het meisje uit de kookpot woont, zien zij daar juist dat het dorp er goed voorstaat. De planten en dieren zijn gezond en hetzelfde geldt voor de mensen. Een diep gevoeld en oprecht spiritueel leven, zorgt voor weerstand tegen de Wastelands. De groep trekt snel verder en vermijdt het Kasteel van de Zwarte Heremiet. Dan gebruikt Vrouwe Edna haar krachten (Geomantic Lore) en Sir Brent herinnert zich de reis van de vorige keer (Hunting Succes). 

Zomer 547, Het Graalkasteel

De ridders en Vrouwe Edna worden hartelijk verwelkomd door de bewoners van het Graalkasteel. Sir Percival is gelukkig helemaal hersteld van zijn inzinking van vorig jaar. Hij wil graag nogmaals proberen om de Zwarte Heremiet en zijn vervloekte ridders te verslaan. 

Sir Percival 
van Norgales

De ridders vragen zich af of Sir Percival misschien nog ondersteund kan worden bij deze moeilijke queeste. In dit Kasteel zijn tenslotte de Graal en de Speer aanwezig. 

De Speer
De Graal





  





Maar Koning Pellam wil deze twee heilige voorwerpen, die aan hem zijn toevertrouwd, niet uitlenen. Het is niet de bedoeling dat deze heilige voorwerpen het Graalkasteel zullen verlaten. De ridders besluiten uiteindelijk om met wat magie van Vrouwe Edna en hun eigen geloofsovertuiging Percival spiritueel te ondersteunen. De groep keert terug naar het Kasteel van de Zwarte Heremiet. 




Zomer 547, Kasteel van de Zwarte Heremiet

Wanneer de groep weer op het grondgebied van de Zwarte Heremiet komt, zet Vrouwe Edna meteen haar magie in. Zij zorgt ervoor dat het lijkt alsof Sir Percival een kleine halo heeft, en een zonnestraal altijd op hem neerschijnt. Verder zingen de andere ridders non-stop het Te Deum. Hopelijk kunnen zij zo extra inspelen op de religieuze gevoelens van de vervloekte ridders van de Zwarte Heremiet. 

En het lijkt te werken. De gedegenereerde ridders komen als eerste te voorschijn uit het kasteel van de Zwarte Heremiet. De eerste twee slaan in op Sir Percival, maar met zijn onwankelbare geloof in een hogere macht (pious succes), weet hij hun klappen te weerstaan. Deze ridders worden met kracht herinnerd aan de macht de Allerhoogste. Als dan ook Sir Benno nog op hen inpraat (Orate critical), voegen zij zich bij Sir Brent en Sir Romulus en heffen enigszins aarzelend ook het Te Deum aan.
De volgende twee gedegenereerde ridders slaan ook in op Sir Percival en zien in dat zij op de verkeerde weg zijn. Maar zij laten zich niet overhalen door Sir Benno en vluchten de Wastelands in. Het lijkt goed te gaan!
De vijfde ridder voegt zich na een klap te hebben uitgedeeld aan Sir Percival en een preek van Sir Benno ook bij het groeiende koor van religieus gezang. Zou de Zwarte Heremiet vandaag dan verslagen worden door de machten van het goede?
De volgende ridder slaat eerst zijn zwaard stuk op het harnas van Sir Percival. Deze vreemde gang van zaken brengt hem zo in verwarring, dat hij op het slagveld het leven laat. Zijn hart kon deze spanning niet aan. 
De zevende ridder hakt ook in op Sir Percival, maar voegt zich even later toch bij zijn collega's en heft het Te Deum aan. 
De laatste ridder hakt op Sir Pervival in, maar laat zijn zwaard vallen. Sir Percival geeft het hem zeer nobel terug, en staat klaar om nogmaals aangevallen te worden. Deze ridder vlucht daarop beschaamd weg. 

Maar dan komen er waarlijk vervloekte ridders uit het Kasteel van de Zwarte Heremiet gegalopeerd. Zij berijden geen gewone paarden, maar echte hellemonsters. Zal Sir Percival ook tegen hen stand kunnen houden. 
De eerste helle-ruiter hakt woest in op Sir Percival en doet hem daadwerkelijk schade! Maar Vrouwe Edna staat hem bij en neemt een deel van de schade over. Weer valt de ridder aan en weer doet hij schade. Maar door snel ingrijpen van Vrouwe Edna is het Sir Romulus die de schade ontvangt, in plaats van Sir Percival. De helle-ruiter vlucht weg. 
Een volgende ridder hakt op Sir Percival in, maar richt niets uit. Onder invloed van de heiligheid van Sir Percival vlucht hij ook weg. 
Maar de laatste helle-ruiter blijkt toch te sterk. De eerste klap die hij uitdeelt, weet vrouwe Edna nog op te vangen, door de schade naar Sir Benno over te hevelen. Maar de volgende klap doodt Sir Percival. Met een lijkwit gezicht en bloedend uit vele wonden, ligt Sir Percival op de grond. 

Vrouwe Edna, Sir Brent en Sir Romulus keren met een dode Sir Percival en een bewusteloze Sir Benno terug naar het Graalkasteel. Hun missie is mislukt. Het zal hen zonder Sir Percival niet lukken om de Zwarte Heremiet te verslaan. De familie van Percival, die in het Graalkasteel woont, zal Percival met alle egards behandelen. 
(Zonder gekheid, het is waarschijnlijk niet te doen om het Avontuur van het Kasteel van de Zwarte Heremiet tot een goed einde te brengen. Percival en de ridders hebben het verschillende keren geprobeerd en zonder een enorm hoge Forgiving score, zal men het slachtoffer worden van de vervloeking van de Zwarte Heremiet. Maar non-stop klappen incasseren is ook niet makkelijk.)

Winterphase 547/ 548

In de familie van Sir Brent van Dinton gebeurt dit jaar niets. 

Een Saksische delegatie komt naar Broughton. Zij laten Sir Romulus van Broughton weten dat zij zijn oom, Antonius gevangen houden en graag losgeld willen. Sir Romulus hoogst verbaast. Toen zijn vader, Sir Ignaeus in 519 vertrok naar Faerie, nam hij zijn lafhartige broer Antonius mee. Maar Antonius moet inmiddels ook al een jaar of 80 zijn. Sir Romulus wil niet betalen, maar zijn oom juist bevrijden. Hij rekt tijd en zegt dat hij het geld zal verzamelen. 

In de familie van Vrouwe Edna van Burcombe, krijgt haar jongere broer Sir Eliot de Jongere een dochter bij zijn vrouwe Vanessa van Steeple Langford. Ze noemen haar Egelantier.  

Sir Benno van Steeple Langford krijgt een zoon, maar zijn vrouw Benna sterft in het kraambed. Hij noemt hun zoon Bledri. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten