Translate

zondag 7 maart 2021

Pendragon XC - Het Avontuurlijke Bed

De ridders wilden dit jaar definitief een einde maken aan de dreiging van de Zwarte Heremiet die leeft in de Wastelands en waarschijnlijk een belangrijke oorzaak is van de Wastelands. Maar zoals altijd, liep alles anders. 

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Brent van Dinton
Edna van Burcombe
Romulus Livius van Broughton

Vroege lente 546, Salisbury

De ridders komen bij elkaar voor het huwelijk tussen Sir Eliot de Jongere van Burcombe en Vrouwe Vanessa van Steeple Langford. Vrouwe Edna van Burcombe heeft van haar leenheer, Koning Turquine van de Gouden Cirkel opdracht gekregen (in 544) om te zorgen dat haar broer Sir Eliot een goed huwelijk sluit. Vorig jaar hebben Sir Benno en Vrouwe Edna bedacht dat een huwelijk met Vanessa een goed idee zou zijn. 

Eliot de Jongere van Burcombe
Vanessa van Steeple Langford



Het huwelijk wordt voltrokken in de Oecumenische Kathedraal van Sarum. Deze kathedraal is in 495 gebouwd door Sir Caulas van Tisbury en Sir Eliot van Burcombe en moest een plaats zijn voor zowel Christelijke als Heidense gelovigen. Vrouwe Edna vindt het wel toepasselijk dat nu, meer dan vijftig jaar later, de kleinzoon van Sir Eliot zijn huwelijk sluit in deze kathedraal. 
Tijdens het feest na de bruiloft, komen er ook allerlei gekke geruchten naar voren. Zo is er vorig jaar tijdens de kerst in Camelot een vreemde, Groene Ridder naar Camelot gekomen. Hij daagde de ridders die daar aanwezig waren uit. Alleen de dapperste ridder kon zijn hoofd afslaan. Maar dan moest die ridder wel de kerst erna naar het Kasteel van de Groene Ridder komen, zodat de Groene Ridder ook zijn hoofd kon afslaan. Het was duidelijk een of andere Faerie die dit deed!
Verder gaat er aan de Saksische hoven een of ander spotlied rond, waarin Koning Cador van Cornwall belachelijk wordt gemaakt, omdat zijn vrouw samenleeft met een ander. Het gaat om Ysolde van Cornwall, die jaren geleden al gekozen heeft voor Sir Tristan. De ridders staan hier niet teveel bij stil. 

De ridders en Vrouwe Edna hebben belangrijker zaken aan hun hoofd. De Wastelands, waar een soort van wereldlijke en spirituele woestenij heerst, rukt steeds verder op. De Zwarte Heremiet zou daar wel eens een belangrijke rol bij kunnen spelen. Vorig jaar hebben zij een aantal van zijn ridders kunnen verslaan, maar niet alle. Gelukkig heeft Sir Percival van Norgales overwinterd bij zijn oude vriend Sir Benno. Ze kunnen meteen op pad. 

The Wastelands

De ridders trekken de Wastelands in. Tot hun grote zorg is de rijkwijdte van het vervloekte land dit jaar verder uitgebreid. Wanneer ze de vervloekte landen intrekken, schrikt het paard van Sir Brent ergens van. Het werpt Sir Brent af (fumble horsemanship) en rent weg. Sir Brent is licht gewond geraakt, maar kan zelf opstaan. Sir Benno probeert het paard van Sir Brent te vangen, maar dan wordt hijzelf ook afgeworpen (nog een fumble horsemanship). Die dag zijn de ridders een uur kwijt met het terugvinden van de paarden. 
De volgende dag rijden de ridders door een dikke, zwarte smog. Ze kunnen nauwelijks vooruitkomen. De dag erna is het weer beter en kunnen ze de verloren tijd een beetje inhalen. Maar dan komen zij weer een dag later bij een gruwelijke scene. Een stapel van zeker 12 overleden kinderen ligt langs te kant van de weg. Iemand probeerde deze kinderen te begraven, maar is zelf ook overleden, de spade nog in zijn hand. De ridders zijn onder de indruk van deze gruwel en nemen de tijd om de kinderen en de grafdelver alsnog te begraven en een laatste gebed voor hen uit te spreken. 
(Verdikkie, the Wasteland encounter table draait er niet omheen, brrr)

Kasteel van de Zwarte Heremiet

Dan komen de ridders aan bij het dorp waar het Meisje in de Kookpot nu woont. Hier komen ze even een dag tot rust, om daarna verder te trekken naar het Kasteel van de Zwarte Heremiet. Zo mogelijk is de toestand hier ook verergerd. De zwarte rookwolk boven het Kasteel lijkt groter en zwarter. De geur van zwavel is penetranter aanwezig. De Wanneer Vrouwe Edna haar gaven gebruikt om te achterhalen waar deze Zwarte Heremiet zijn krachten vandaan haalt, valt zij flauw. Ze glijdt van haar paard en terwijl het bloed uit haar neus en oren komt, proberen haar vrienden haar verschrikt weer bij zinnen te brengen. 

Sir Percival van Norgales


Terwijl Vrouwe Edna langzaam weer bijkomt. Zien de ridders dat er nu 8 in het zwart geklede ridders door de poort van het Kasteel te paard naar buiten komen stormen. Dit zijn weer meer van de Ridders van de Zwarte Heremiet, die verslagen zullen moeten worden Sir Percival. Net als vorig jaar bereidt Sir Percival zich voor op een gevecht, waarbij hij alleen maar klappen moet incasseren en zo met zijn diep-christelijke gevoel voor vergeving de religieuze gevoelens van de vervloekte tegenstanders kan aanspreken. Hopelijk kunnen zij dan hun kwade wegen achter zich laten. 
Maar wanner Sir Percival in gebed verzonken is en contact probeert te zoeken met de Goede God die alles overziet, wordt hij overvallen door twijfel. Als er een Goede God is, waarom moesten al die kinderen langs de kant van de weg dan sterven? Waarom raakt het land verdort en verschroeit? Waarom zuchten onschuldige ridders onder een zware vervloeking? Hij betwijfelt of hij hier iets uit kan richten, kennelijk is al deze ellende de wil van God (een passion love god fumble op een wel heel ongelukkig moment). 
Sir Percival wordt waanzinnig en probeert weg te vluchten van het slagveld. Vrouwe Edna begrijpt dat hij tegengehouden moet worden. Zij gebruikt haar krachten om sir Percival te vangen in een haag van planten. Ook de aanstormende ridders worden gevangen in een haag van planten. Sir Benno en Sir Romulus die grijpen Sir Percival onder de armen en vluchten weg. Sir Brent leidt de weg en gidst de andere ridders door de Wastelands, hopelijk terug naar huis (Hunting critical).

Kasteel der Vreugde

Ondanks de kennis van Sir Brent, komt de groep toch niet uit waar hij verwacht. Zij komen terecht op een grote vlakte, waar een modern Kasteel staat. Sir Benno herkent dit meteen als het Kasteel der Vreugde, waar hij eerder met Sir Percival is geweest (539). Nog eerder hebben Sir Brutus, de broer van Sir Benno en Sir Marc, oom van Vrouwe Edna, hier de dood gevonden (526). Maar de weg naar het Kasteel der Vreugde was eerst een andere, langs het Kristallen Kasteel en het Pad der Ridderlijkheid. Is er dan een verband tussen de Wastelands en het Kasteel der Vreugde?
Op de vlakte voor het Kasteel der Vreugde is een andere ridder aanwezig. Deze lijkt toegang te willen tot het Kasteel. Wanneer de ridders hem naderen, herkennen zij elkaar. Het is Sir Bohort de Jongere van Ganis, Prins van Gaul. Hij is de zoon van Bohort de Oudere, de Koning van Gaul, die omkwam bij de verovering van Bretagne in 519. 

Sir Bohort van Ganis
de Jongere


Sir Bohort begroet de ridders beleefd. Vrouwe Edna is erg onder de indruk van deze knappe ridder en probeert met hem te flirten (Love knights, flirting succes). Maar Sir Bohort is een erg kuise ridder en doet net of hij het niet ziet (Chaste succes). Sir Bohort ziet de problemen, waar Sir Percival in verkeert. Hij heeft een neef, die daar bij vlagen ook last van heeft. De enige oplossing is eigenlijk om de getroffene maar rustig tot zichzelf te laten komen. Dat kan mooi in dit Kasteel. Sir Benno is dat met hem eens. Sir Percival is een neefje van de koning die hier regeert, Koning Pellam, de Visserkoning.      

De ridders worden binnengelaten in het Kasteel der Vreugde en Sir Benno en Sir Percival worden herkend van hun eerdere bezoeken. Sir Percival wordt door zijn familie meegenomen naar een kamer, waar hij tot rust kan komen. De andere ridder frissen zich op en wonen dan een maaltijd met Koning Pellam bij. Deze is nog altijd zeer verzwakt door de wond aan zijn dij. 
Sir Bohort geeft aan dat hij naar het Kasteel der Vreugde is gekomen, omdat hij heeft gehoord over het Avontuurlijke Bed. Hij zou er graag een nacht in doorbrengen. Sir Benno had dit niet gezocht achter de braaf ogende Sir Bohort. 
Als de aanwezigen dat horen, proberen zij hem meteen van dit slechte plan af te halen. De vrouwen beginnen te weeklagen en de mannen zeggen dat het geen schande is om NIET in het Avontuurlijke Bed te slapen. Eenieder die een nacht in het Avontuurlijke Bed heeft doorgebracht, is gestorven! Wanneer Sir Benno dit hoort, wil hij ook in het Avontuurlijke Bed slapen. Sir Benno houdt wel van een uitdaging! Sir Bohort en Sir Benno zijn nog heel beleefd aan het discussiĆ«ren over wie er eerst mag. Dat wordt Sir Benno. 
Terwijl iedereen verder eet, wijst Sir Bohort naar een jongeling van een jaar of 11, die voorbij loopt. Hij zegt: "Gut, dat is precies mijn neef Lancelot op die leeftijd." Na even navragen blijkt dat dit Galahad is. Zijn moeder Elaine is de dochter van Koning Pellam in en 535 kreeg zij een zoon van een onbekende vader.

De Kamer van het Avontuurlijke Bed

Die avond wordt Sir Benno door zes maagden naar het Avontuurlijke Bed gebracht. Zij helpen hem met uitkleden en geven hem een nachthemd. Sir Benno vindt dat allemaal niet nodig. Hij kan zich prima zelf uitkleden. Ook leggen zij zijn kledij en wapenrusting klaar op zijn Bed. Het Bed is een enorm hemelbed van zwaar eiken, met dikke gordijn en zware dekens. De kamer is ook prachtig, de vloer is betegeld met mooie gekleurde tegels, de muren geschilderd in heldere kleuren. Er is nog een andere deur in de kamer, maar die zit op slot. De maagden laten Sir Benno alleen en hij is nu toch enigszins huiverig. 

Het Avontuurlijke Bed

Dan hoort Sir Benno een stem, deze waarschuwt hem om zijn wapenrustig aan te trekken. Sir Benno doet dit en gaat op het Avontuurlijke Bed liggen. Binnen de kortste keren begint het Bed te schudden en te trillen (okeeeeee, wat had de schrijver precies in gedachten hierbij?). Het stuitert door de kamer. Sir Benno blijft liggen. Maar na verloop van tijd valt hij er toch af. Nu wordt het echt gevaarlijk, het zware Bed komt op Sir Benno af. Sir Benno heeft gelukkig een hele grote speer, en hakt en prikt daarmee in op het Avontuurlijke Bed. Maar het Bed laat zich niet tegenhouden en komt naar Sir Benno toegegleden. Sir Benno maakt een mooie snoekduik over het Avontuurlijke Bed heen en landt aan de andere kant van de kamer (Dex critical succes). Weer komt het Bed op hem af, maar met een paar flinke houwen van de speer hakt Sir Benno het bed aan brandhout. 

Dan hoort Sir Benno een paar kleine, mechanische klikjes. In de kamer gaan er kleine luikjes open. Daar zitten kleine kruisbogen achter, die hun pijlen op Sir Benno richten. Gelukkig draagt hij de beste uitrusting, die met geld te krijgen is. De pijlen doen verder geen schade. 

De deur die deze hele avond op slot heeft gezeten, springt niet plotseling open en een woeste leeuw komt er uit tevoorschijn. Deze leeuw valt meteen Sir Benno aan, die gelukkig nog steeds zijn speer vastheeft. Ook met deze leeuw wordt snel korte metten gemaakt. 

Dan komt er een Stomme Ridder tevoorschijn uit de deur. Deze valt, zonder verder iets te zeggen, Sir Benno aan. Na het uitdelen van de eerste klap is deze Stomme Ridder ernstig gewond geraakt. Hij rent snel terug naar de vreemde ruimte achter de deur. Het volgende moment komt hij weer, volledig genezen te voorschijn. Weer moet Sir Benno met hem vechten. Maar deze keer hakt hij wat harder door en doodt de Stomme Ridder. 

De volgende morgen zijn de bewoners van het Kasteel der Vreugde erg onder de indruk van de chaos in de kamer. Het Avontuurlijke Bed is niet meer dan brandhout. De geheime vakken in de muren met de kruisbogen zijn allemaal gesloopt. Een enorme leeuw is van zijn huid ontdaan en er ligt een dode ridder in de kamer. Waarlijk, Sir Benno is een held. 

Winterphase 546/ 547

Sir Brent huwt op advies van Perin, Earl van Salisbury met een burgermeisje uit Sarum, Hilda. Verder krijgt zijn broer, Sir Hewgon, een dochter. Maar Sir Hewgon is helemaal niet getrouwd. Het kind heet Hafwen. 

Sir Benno en Vrouwe Benna krijgen nog een zoon, zij noemen hem Brabo. 

Vrouwe Edna krijgt bericht dat haar vader Edward de Jongere in Faerie is hertrouwd met een Elfse dame, Hazel. 

De zuster van Romulus, Adora, komt te overlijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten