Translate

dinsdag 13 augustus 2024

In Vacanza in Italia - Varen over het Comomeer

In een groot meer kun je niet alleen zwemmen, je kan er ook overheen varen. En dat hebben we ook gedaan. Aan het Comomeer liggen verschillende dorpjes, en die zijn allemaal met elkaar verbonden met een boot. Het werkt een beetje als een streekbus. Je koopt een kaartje en kan de hele dag heen en weer reizen tussen de verschillende dorpjes. En zeker als je van de ene kant van het meer naar de andere kant moet, is de boot de enige optie (of je moet wel erg ver omrijden). 

Het meer met alle haltes. 

Dus op een mooie dag deden wij dat ook. We stapten in de morgen op bij de boot in Cernobbio. De boot bracht ons naar Moltrasio, waar we moesten overstappen op een andere boot. Om de tijd te doden, wandelden we ook nog wat door zeer warm Moltrasio en kochten uiteindelijk een enorme appel (als vroege lunch).

Kijken naar de oever.

Later stapten we dan weer in een andere boot, die ons naar Lenno bracht. We voeren over een heel kalm meer en konden vanaf de boot kijken naar de stadjes op de oever. En het was allemaal even prachtig. De heuvels waren nog helemaal groen, en de stadjes super pittoresk met de oranje dakpannen.  


In Lenno was het marktdag. Dus we hebben nog even over de markt gedwaald. Uiteindelijk was de appel in Moltrasio niet voldoende en hebben we ook nog stevig geluncht in Lenno. Na de lunch hebben we nog wat gewandeld door Lenno en besloten we om ook daar nog eens te komen zwemmen. Uiteindelijk pakten we weer een boot terug naar Cernobbio en konden we thuis bijkomen van een lange dag in de zonneschijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten