Translate

zaterdag 10 augustus 2024

In Vacanza in Italia - Zwemmen in het Comomeer

Met zo een prachtig Como Meer voor de deur, moest er natuurlijk ook gezwommen worden. Het Como Meer is een bergmeer, dus er zijn niet echt strandjes in het zuidelijke deel. De berghelling loopt zo het water in. Maar er zijn wel verschillende plekken waar er laddertjes het water in gebouwd zijn en wat ruimte is voor de toeristen om te zwemmen en te zonnebaden. Dus daar hebben we veel tijd doorgebracht. 

Lido van Ossucio, met olijfbomen

En het was heerlijk. Het water was helder, koel en verfrissend (we konden de vissen zien zwemmen) en als we eenmaal waren afgekoeld, konden we op de kant genieten van de warme zon en van het prachtige uitzicht. 

Isola Comacina


We hebben verschillende keren gezwommen in Ossuccio en in Lenno. Ikzelf vond Ossuccio wat mooier, daar konden we in een gratis Lido onder de olijfbomen zitten (die Italiaanse zon is krachtig!). En vandaar konden we kijken naar Isola Comacina, een klein eiland in het Como Meer. Dat was ook een druk stuk waar veel rondvaartboten en privéboten langskwamen. Gelukkig was er een veilig stukje voor ons afgezet. 

Lenno 

Man en kinderen vonden het leuker om bij Lenno te zwemmen. Daar konden we in de kleine baai uitkijken op de boulevard van Lenno zelf. En daar stonden ook een paar mooie huizen, om jaloers naar te kijken.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten