Translate

donderdag 8 augustus 2024

In Vacanza in Italia - Cernobbio

We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Italië! We zijn met het hele gezin naar Cernobbio aan het Como Meer geweest en het was fantastisch. 

Cernobbio - uitzicht over het Como Meer


Vorig jaar nog vierden we vakantie met een kind minder. Maar dit jaar besloot onze oudste om toch weer met ons mee te gaan. Dus we zaten weer als vanouds met ons vijven in de auto. En we kozen dit jaar voor Italië, omdat in favoriet vakantieland dit jaar de Olympische Spelen zijn, en we de drukte een beetje wilden vermijden. We vonden Italië wel ver, dus op de heenweg overnachtten we nog in een klein plaatsje in Duitsland. En toen vertrokken we daar weer de volgende morgen, zodat we in de loop van de ochtend arriveerden in Cernobbio. 

En het was allemaal even mooi. We hadden een appartementje gehuurd even buiten het centrum van Cernobbio en konden wandelen naar het centrum, waar we konden uitkijken over het water, een veerboot konden nemen naar de omliggende dorpjes en de markt konden bezoeken. En dat hebben we ook allemaal gedaan tijdens onze vakantie. 

Het Como Meer is al eeuwen een toeristisch brandpunt en terwijl we er waren, konden we ook wel zien waarom. Het weer is heerlijk, de uitzichten zijn allemaal even mooi en het heldere water is heerlijk om in te zwemmen. En als je daar genoeg van hebt, kan je altijd nog mooie wandelingen in de omgeving maken. En alle rijke mensen die in de loop der eeuwen mooi wilden wonen, hebben daar dus ook meteen allerlei aantrekkelijke Villa's gebouwd, die ook bijdroegen aan de prachtige omgeving. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten