Translate

zaterdag 17 augustus 2024

In Vacanza in Italia - Villa Balbianello

We zijn tijdens onze vakantie verschillende keren in Lenno geweest, om te zwemmen en rond te kijken. En bij Lenno hoort ook een schiereiland Dosso D'Avedo, waar je kunt wandelen en uiteindelijk kan doorwandelen naar Villa Balbianello, wat we op een dag ook gedaan hebben.  

Vanaf de boot.

Villa Balbianello is ooit begonnen als een klooster (de twee kleine torentjes rechts zijn daar nog een restant van). Maar later kwam het in handen van rijke en vooraanstaande Italianen. Uiteindelijk kwam het pand en het omliggende gebied in handen van de Fondo Ambiente Italiano, een stichting die Italiaans cultureel erfgoed beheert, onderhoudt en openstelt voor het publiek. 

Het uitkijkpunt.

Dus op een mooie dag (alle dagen waren mooi) gingen wij naar Lenno, parkeerden de auto en begonnen eerst met een wandeling over de Dosso D'Avedo. Uiteindelijk kwamen we dan uit bij Villa Balbianello, waar we door de mooie tuinen konden wandelen. Het is ook mogelijk om de Villa zelf te bezoeken. Maar dat leek ons met de kinderen niet zo heel interessant, er moest namelijk ook nog gezwommen worden die dag!

De tuinen

Vanwege het hoogteverschil op de Dosso D'Avedo waren de verschillende tuinen op verschillende hoogten en liepen we steeds omhoog of omlaag met steeds wisselende uitzichten. De tuinen van de Villa lieten mij wel enigszins denken aan de Tuinen van Étretat, waar we vorig jaar zijn geweest. De tuinen van de Villa waren wat minder experimenteel en kunstzinnig, maar nog steeds erg mooi. 

I don't like sand



En Villa Balbianello is nog erg beroemd. Er worden met regelmaat films opgenomen en we konden de locaties van de verschillende scenes zo bezoeken. Zoals de "I dont like sand" - scene uit Attack of the Clones. En in Casino Royale herstelt James bond van zijn verwoningen op een van de terrassen van Villa Balbianello. 

James bond



Geen opmerkingen:

Een reactie posten