Translate

zondag 25 augustus 2024

In Vacanza in Italia - Wandelen in Breglia

Het Comomeer ligt onderaan de zuidelijke Voor - Alpen en de omgeving is dus erg bergachtig (in elk geval voor onze Nederlandse begrippen) en dat wilden we ook van dichtbij bekijken. Sander bracht ons met de auto naar Breglia en vandaar begonnen wij een korte wandeling, met prachtig uitzicht over het Comomeer. 


Uitzicht

De wandeling bracht ons nog bij de Santuario della Beata Vergine di Breglia, ofwel het Heiligdom van de Gezegende Maagd van Breglia, een kleine kapel. Vandaar konden we kijken naar Bellagia (het schiereiland uiterst links op de foto), Plesio (het dorp uiterst rechts op de foto) en Menaggio (in het midden, aan de oever van het meer). Daarna ging de wandeling nog verder door de bossen bij Breglia. We kwamen langs nog andere uitkijkpunten en als je eenmaal een beetje hoog zit, kan je wel erg ver kijken. En het was allemaal even prachtig. 

De omgeving van het Comomeer is prachtig en er is voor iedereen voldoende te doen. Misschien dat Bretagne eindelijk een zware concurrent heeft, wat betreft vakantiebestemmingen. 



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten