Translate

dinsdag 20 augustus 2024

In vacanza in Italia - Milano

Milaan ligt nog redelijk in de buurt van Cernobbio, dus op een hele hete dag besloten man en de oudste kinderen daar ook nog heen te gaan (ik en de jongste bleven achter in Cernobbio). 

Duomo di Milano

In de morgen gingen man en kinderen met de auto naar Como, om daar op de trein naar Milaan te stappen. En een uurtje later stonden ze in het centrum van Milaan. En daar hebben ze te toen meteen de Duomo di Milano bezocht. 

Deze imposante kathedraal is de grootste van Italië en een van de grootste ter wereld. Een paar jaar geleden hebben Sander en ik natuurlijk de Dom van Keulen gezien, en die vond ik toen behoorlijk imposant. Maar deze Dom is toch weer een slagje groter. En deze Dom was ook prachtig. De buitenkant is geheel in gothische stijl, met enorm veel versieringen en pilaren en allerlei andere extra's. En de binnenkant is al even mooi, met enorme glas-in-lood ramen, mozaïekvloeren en standbeelden.    

Sint Bartholomeus

En er was natuurlijk ook kunst te zien in de Dom, zoals dit standbeeld van Marco d'Agrate, van Sint Bartholomeus. En voor het geval je je afvraagt waarom Sint Bartholomeus bloot is een cape om zich heen houdt. Bartholomeus werd levend gevild voor zijn geloof. En hij draagt geen cape, maar zijn eigen vel. En typisch voor de Rooms Katholieke kerk is de goede man daarmee patroonheilige van (onder andere) leerbewerkers geworden. Ik vond het bijna net zo creepy als de verzameling relikwieen in de kerk van St. Trophime in Arles


Ingang van het winkelcentrum
Vittorio Emanuele II

Verder werd er ook nog even geshopt in het enorme 19e eeuwse winkelcentrum Vittorio Emanuele II, dat ook aan het domplein lag. Dit enorme winkelcentrum is al anderhalve eeuw lang een pareltje van Milaan, waar alle Milanezen elkaar ontmoeten. Binnen zitten verschillende (dure) winkels, aan prachtige barokke, overdekte straten. Op de grond ligt een prachtig mozaïek, van allemaal kleine stukjes marmer. 

Binnen in de Galeria

Dus daar moest ook gekeken worden natuurlijk. Er werden verschillende winkels bezocht en iedereen vergaapte zich aan alle mooie en dure spulletjes. 


En aan het einde van de dag was het weer tijd om naar huis te gaan. Eerst weer met de trein terug naar Como en toen weer een kort stukje terug naar huis. Het was voor iedereen een vermoeiende dag zeker in de hitte. Ik was eerlijk gezegd blij dat ik niet mee was, maar misschien dat ik dit nog eens wil doen als het wat koeler is, in mei of misschien in september. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten