zondag 10 juli 2016

Vegetarische salade van pintobonen en prei

Het jaar van de peulvrucht is al over de helft, maar voorlopig nog niet voorbij en ik zet nog steeds bonen op tafel. Weer een recept van Hugh Fearnley Whittingstal, een salade van Pinto-bonen.

Pintobonen of kievitsbonen zijn een type bonen met een gevlekt uiterlijk. Wanneer ze eenmaal gekookt zijn, worden ze egaal bruin. wel wat lichter van kleur dan gewone bruine bonen en niet zo donkerrood als kidneybonen. Ik vond ze erg lekker, wat krachtiger van smaak en vezeliger dan gewone bruine bonen. Ook hier zeg ik weer, neem de tijd om ze een nachtje te weken en te koken, in plaats van bonen uit blik te kopen. Het komt de smaak echt ten goede.

Het recept van Hugh Fearnley Whittingstall was lekker en makkelijk te volgen. En de maaltijd was vullend en smakelijk. Een tweede dag misschien wat droog, maar daar valt met wat extra citroen wel een mouw aan te passen. Weer een maaltijd om aan mijn repertoire toe te voegen.