Translate

zondag 5 april 2020

Pendragon LXXVIIb - De redding van Ysolde

Terwijl de ridders Marcus en Benno druk waren met het Rode Zwaard des Doods en de Cultus van de Kannibalen in 539, heeft ridder Turquine zich gericht op het redden van zijn schoonzus, Hoge Koningin Ysolde. Vanwege de wereldwijde Corona - pandemie heeft deze aflevering zich afgespeeld via Skype en dat ging nog niet verkeerd.

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford (afwezig)
Marcus Livius van Broughton (afwezig)
Turquine van het Quinqueroi Forest

Zomer 539

Sir Turquine is teruggekeerd in Logres na zijn avontuur in het Kasteel der Vreugde. Hij heeft daar een visioen gehad van Gungnir de Speer van Odin en van het inspirerende water uit de Bron van Mimir, zoals dat bewaard wordt door Koning Pellam. Maar toen hij terugkeerde, hoorde hij dat Koningin Ysolde, samen met haar juniore hofdames en ridders niet was teruggekeerd van haar uitstapje begin mei. Het hele land is natuurlijk in rep en roer en Sir Turquine maakt zich nu ook zorgen om zijn schoonzus. Ook hij gaat op onderzoek uit. 

Ysolde, Hoge Koningin van Logres
Dochter van Sir Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten,
Dochter van Octa van Kent,
Zoon van Hengest van de Saksen

Op goed geluk trekt Sir naar zuidelijk Logres, waar Ysolde van plan was om haar uitstapje te houden. Daar vindt hij na wat zoeken (hunting succes) al snel de sporen van een grote groep mensen te paard. Wanneer hij deze sporen volgt, ziet hij in de verte een groep te paard. Het zijn voornamelijk dames en gewonde mannen, onder begeleiding of bewaking van een paar krijgers te paard. De groep beweegt zich maar langzaam voort, vanwege de dames en de gewonde mannen. 
Sir Turquine weet wat hem te doen staat en valt de krijgers in de achterhoede aan. Die hebben geen idee wat hen overkomt. De eerste ridder wordt meteen gedood door een langsrazende Sir Turquine met zijn Great Axe. 

Dit idee

De rest van de groep is meteen gealarmeerd natuurlijk en probeert weg te vluchten, maar de vrouwen en gewonde mannen zijn zo traag, dat dit maar matig werkt. Sir Turquine keert zijn paard en gaat weer op deze vuige ridders af. De ene na de andere bewaker gaat neer onder zijn enorme bijl. Wanneer Sir Turquine duidelijk heeft gemaakt wie hier de baas is, zijn de dames van het hof zeer blij met zijn redding. Zij kunnen ook meer vertellen. 

Hun aanvaller was Sir Meliagrance, Koning van Somerset. Zijn vader was Koning Bademagu, een trouw vazal van Hoge Koning Arthur. Zijn zoon werd wild van liefde voor de Hoge Koningin en heeft alle verstand en eerbaarheid uit het raam gegooid. Hij ontvoerde haar in zijn waanzin en heeft haar naar zijn Kasteel van de Vier Stenen gevoerd. 

Sir Meliagrance,
Koning van Somerset

Sir Turquine hoeft niet meer te weten. Hij stuurt de vrouwen naar Codford, dat is zijn dichtstbijzijnde landgoed. Daar kunnen zij op adem komen en hun familie informeren dat zij in orde zijn. Zelf reist Turquine verder naar het Kasteel van de Vier Stenen. Daar ziet Sir Turquine ook sir Lancelot, die ook op een missie is om Hoge Koningin Ysolde te bevrijden. Maar Sir Turquine en Sir Lancelot hebben een hekel aan elkaar. Terwijl Sir Lancelot voor de poort van het kasteel staat te brullen om Koning Meliagrance uit te dagen voor een duel tot de dood, sluipt Sir Turquine naar de achterkant van het kasteel.
Terwijl iedereen is afgeleid door Sir Lancelot aan de voorkant van het kasteel, weet Sir Turquine tegen de wanden van het kasteel op te klimmen. Eenmaal boven ondervindt hij weinig tegenstand. Iedereen kijkt naar het duel tussen Sir Lancelot en Koning Meliagrance. Vlotjes rent Sir Turquine naar de toren en bevrijdt snel Vrouwe Ysolde en haar bedienden, die maar wat blij zijn haar te zien.

Sir Lancelot de Ganis

Wanneer Sir Turquine weer wil vertrekken met Vrouwe Ysolde, komt Sir Lancelot ook net binnen, met zijn gevangene, Sir Meliagrance. Sir Turquine en Sir Lancelot besluiten hun antipathie jegens elkaar opzij te zetten en samen met Vrouwe Ysolde en Sir Meligrance terug te keren naar Hoge Koning Arthur, dan mag hij beslissen wat hij doet met deze onverlaat.

Wanneer de groep later die dag overnacht in het open veld, onderweg naar Camelot, hoort Sir Turquine dat Vrouwe Ysolde bezoek heeft die nacht in haar tent. Sir Turquine laat weten dat iedereen het kan horen. De volgende morgen beschuldigt Sir Meliagrance Vrouwe Ysolde van ontrouw aan haar Koning. Zij had een bezoeker, aangezien hijzelf vastgebonden was als gevangene kan het alleen Sir Lancelot of Sir Turquine zijn geweest. Sir Turquine zegt dat Lancelot als eerste de honneurs waar mag nemen. Sir Lancelot besluit om de leugens van Sir Meligrance te bewijzen met een duel.
Uiteraard wordt Sir Meliagrance in de pan gehakt door deze capabele ridder.

Voor de hele groep weer in Camelot arriveert heeft Sir Turquine nog een gesprekje met zijn schoonzus. Hij weet heus wel dat ze echt bezoek heeft ontvangen in haar tent. Aangezien Sir Turquine weet dat zij leiding geeft aan het hof der liefde kan het alleen Lancelot zijn geweest (Een combinatie van regel 1 (een huwelijk is geen excuus om niet lief te hebben) en regel 6 (Jongens beminnen niet)). En Turquine zegt dat hij achter de keuze van Ysolde zal staan, maar dat ze wel een keuze zal moeten maken. Hij baseert zich hierbij op regel 3 (Niemand kan gebonden zijn door dubbele liefde), regel 11 (wanneer openbaar gemaakt, sterft de liefde snel), regel 12 (wanneer de liefde makkelijk is, is zij weinig waard) en regel 30 (liefde gaat boven vereisten van politie, rijkdom of status).
Ysolde komt met een hele lijst smoezen, waarom zij Hoge Koning Arthur niet kan verlaten. met een somber gemoed laat Turquine Ysolde achter in Camelot.

Winterphase 539 / 540

In de familie van Turquine gebeurt dit jaar weinig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten