Translate

dinsdag 10 maart 2020

Pendragon LXXVII

Wegens ziekte en storm konden we in februari niet bij elkaar komen. Dus we spelen nu pas het laatste deel van de Quest for the Red Blade. En ook dit avontuur wordt weer afgehandeld zoals we gewend zijn van onze ridders uit Salisbury!

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Marcus Livius van Broughton
Turquine van het Quinqueroi Forest (afwezig)

Kasteel van de Wouw, zomer 539 

De ridders Marcus en Benno Jr. verblijven nog steeds in het Kasteel van de Wouw, van de vuige Koning Cadwallader. Ook hebben zij een stem gehoord, van een jongen die leeft in een varkensstal. Deze jongen is bang om binnenkort te overlijden. Inmiddels is ook duidelijk dat Koning Cadwallader momenteel strijd levert tegen ridders uit Gomeret. Sir Benno besluit om de jongen te verstoppen in hun eigen vertrekken. 

Cadair Idris,
vanaf waar de wrede god Idris Gawr heerst

Wanneer aan het einde van de middag Koning Cadwallader en zijn mannen terugkeren, is duidelijk dat zij de aanval van de ridders uit Gomeret hebben weten af te slaan. Koning Cadwallader roept om Pig Boy, maar deze jongen heeft zich verstopt onder het bed van Sir Benno en komt wijselijk niet te voorschijn. 
Het hele Kasteel van de Wouw is in rep en roer, deze jongen moet gevonden worden. Hij is nodig voor een ceremonie. Aangezien men hier de god Idris Gawr vereert met wrede, heidens riten, zijn Sir Marcus en Sir Benno bang dat het inderdaad niet goed af zal lopen met de jongeman. Sir Marcus doet druk mee met de zoektocht, maar zorgt ervoor dat hij iedereen voor de voeten loopt.  
Uiteindelijk brult Koning Cadwallader dat hij zijn zwaard zou geven als Pig Boy gevonden wordt! Ook het gastenverblijf wordt nu ondersteboven gehaald en Pig Boy wordt gevonden. 

Sir Marcus Livius
van Broughton
Sir Benno de Jongere
van Steeple Langford
















Maar Sir Marcus en Sir Benno zijn niet voor een kleintje vervaard. Ze brullen de strijdkreet van Salisbury

"Het is tijd voor een bad...
Een bloedbad!"

Sir Benno veegt de soldaten van Koning Cadwallader uit de gastenvertrekken met zijn magische lans. Nadat Sir Benno en Sir Marcus een aantal krijgers hebben gereduceerd tot Sish Kebab, weten zij met Pig Boy en hun schildknapen uit te breken uit het Kasteel van de Wouw. Zij vluchten weg in de vallende avond, door het onzekere Welsh terrein. 
Al snel wordt Benno uit het zadel geworden tijdens de wilde vlucht. De schildknapen vluchten verder met Pig Boy naar Gomeret, waar Koning Maelgwn hen wel bescherming zal bieden, al kent hij weinig liefde voor Koning Arthur. Sir Benno en Sir Marcus blijven achter om de soldaten en ridders van Koning Cadwallader tegen te houden. 

Een eerste serie van krijgers worden bruut afgemaakt door Sir Benno en Sir Marcus. Maar dan volgen de ridders van de Koning en dat is toch andere koek. Met enige moeite weten zij de ridders te verslaan, maar eentje vlucht weg om versterking te halen. Inmiddels is Benno er slecht aan toe en ligt hij bewusteloos op de grond, terwijl zijn vriend Marcus over hem heen staat, om hem te beschermen tegen de woeste ridders van het Kasteel van  de Wouw. 

Uiteindelijk verschijnt ook Koning Cadwallader op het toneel. Sir Marcus herinnert hem eraan dat hij zijn zwaard verbeurd heeft aan Sir Marcus en Sir Benno. Het was tenslotte Sir Marcus en Sir Benno die Pig Boy vonden...Koning Cadwallader wordt woest en gaat een duel aan met Sir Marcus. En nu blijkt ook de magie van het Zwaard van de Rode Dood, Angau Coch. Het lukt de Koning niet om veel schade te doen, maar toch weet hij iedere keer weer een zwakke plek van Sir Marcus te vinden. Langzaam maar zeker bloedt Sir Marcus uit steeds meer wonden.

Uiteindelijk wint Koning Cadwallader. Eigenlijk wil hij deze lastige ridders hier meteen de keel afsnijden, maar hij wordt tegengehouden door zijn eigen mannen. Zij staan erop dat deze vooraanstaande ridders tegen losgeld worden teruggegeven aan Koning Arthur. Deze kan hen veel geld geven voor zijn favoriete ridders, en dat kunnen ze in het verarmde Kasteel van de Wouw goed gebruiken. 

Nadat de ridders een paar dagen in de kerkers van hebben gezeten, is er plotseling in het kasteel veel te doen. Er wordt geschreeuwd en gevochten. Uiteindelijk openen de schildknapen de deuren van de kerker. Het is Koning Maelgwn van Gomeret die het kasteel heeft aangevallen en hen heeft gered. Hij neemt de ridders over als krijgsgevangenen en zal hen voor losgeld weer naar huis terug laten keren.
Koning Cadwallader wordt zonder veel plichtplegingen onthoofd met zijn eigen zwaard. En dan blijkt dat er misschien toch meer magie in de wereld rondgaat dan gedacht. De ridders zien hoe de ziel van de koning zich losmaakt van zijn lichaam, zij horen het gedonder van hoeven en het geblaf van jachthonden. Het is Gwynn ap Nudd met zijn hellehonden! De geest van Cadwallader wordt aan stukken gescheurd en Gwynn ap Nudd neemt het krijsende hoofd in zijn armen mee naar de hel, waar hij zo duidelijk thuishoort. 
 
Sir Benno laat nog doorschemeren dat er voor een Koning die zojuist een heidense cannibalistische cultus heeft opgerold misschien toch nog wel een plekje aan de Ronde Tafel te regelen is. Koning Maelgwyn neemt dat allemaal met een korreltje zout. 
Sir Marcus vraagt toestemming om het Zwaard van de Rode Dood nog aan Koning Garan te laten zien. Zij hebben dit beloofd en Koning Garan levert al generaties lang strijd tegen zijn vuige oud - oud - oud oom. Uiteindelijk heeft Koning Garan er nog enigszins moeite mee om het zwaar van zijn voorvaderen weer te laten gaan. Maar hij beseft dat hij wel over een moreel kompas beschikt. 

De rest van het jaar brengen de ridders door in gevangenschap in Gomeret. 

Winterphase 539/ 540

In de familie Steeple Langford sterft Salomé, een nicht van Sir Benno. 
In de familie Livius van Broughton krijgt Romulus, een broer van Sir Marcus een dochter, ze noemen haar Honoria. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten