Translate

woensdag 18 maart 2020

Week zonder vlees

De afgelopen week (van 9 tot en met 15 maart) was het de Week Zonder Vlees 2020 en Sander en ik hebben met ons gezin meegedaan. We eten al jaren minder vlees (wij zijn nog opgegroeid in een tijd van Gekke Koeien Ziekte en Varkenspest in de jaren '90, Mond- en Klauwzeer in 2001 en Vogelpest in de jaren '10). En sinds het uitkomen van het IPCC rapport waarin het verband tussen klimaatverandering en de huidige manier van landbouw bedrijven zo duidelijk wordt aangetoond, hebben we besloten om vlees bijna volledig uit ons dieet te schrappen.


Dus de Week Zonder Vlees was voor ons redelijk makkelijk om aan deel te nemen. We hebben een aantal heerlijke maaltijden zonder vlees gehad en weinig gemist door het gebrek aan vlees. De peulvruchten mogen van mij vaker op tafel, maar daar heb ik in 2016 al veel over geschreven.

Er kwam een lekkere, milde vegetarische curry op tafel, met veel kokosmelk en groenten. Verder hebben we ook Poke Bowls ontdekt, en aangezien de kinderen wel van (vega)sushi houden, ging dit er ook makkelijk in. Maar ook een salade met couscous was een fijne afwisseling. Als je wat rondkijkt, is er voldoende te eten dat smakelijk, gezond en gevarieerd is, zonder vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten