Translate

zondag 25 juli 2021

Spellenavond juli 2021

Waren we de vorige keer nog helemaal euforisch dat de Corona maatregelen versoepeld waren, inmiddels zijn ze wel weer aangehaald. Maar we mogen nog steeds bezoek ontvangen en inmiddels zijn Sander en ik ook twee keer gevaccineerd. Dus we deden weer een spellenavond.  

Pandemic: Rising Tide

Vriend M. had Pandemic: Rising Tide meegenomen. We hebben in het verleden al verschillende Pandemic spellen en varianten daarvan gespeeld, dus in deze was ik ook geïnteresseerd. Rising Tide gaat over het stijgende water dat Nederland bedreigt, dappere Nederlanders proberen met het bouwen van dijken en waterwerken het water tegen te houden. Gezien de gebeurtenissen van vorige week wel erg toepasselijk natuurlijk. 
Het spel speelt zoals de klassieke Pandemic, maar de ziekten zijn vervangen door het stijgende water. En de wetenschappers zijn vervangen door dappere dijkenbouwers. De kusten zijn redelijk verdedigd met dijken, maar het water is woelig en met steeds meer stormen, komt het water het land binnen. Om het spel te winnen, moeten er geen medicijnen ontwikkeld worden, maar grote waterwerken, zoals de Afsluitdijk (1932), de Normaliseringswerken, de Deltawerken (1997) en Ruimte voor de Rivier (2019). En terwijl er gewerkt wordt aan de grote waterwerken, zijn de spelers natuurlijk druk bezig Nederland droog te houden met kleine dijkjes en pompen. 

De tomeloze energie van de Nederlanders in hun strijd tegen het water kwam lekker naar voren in dit spel. Je zou je bijna afvragen, wat we zouden kunnen bereiken als Nederland veilig zou zijn voor het water. 

Het was een leuk spel om te spelen. We hebben de eerste keer net aan gewonnen, terwijl Nederland inmiddels behoorlijk nat was geworden. Het was enig om eens een spel te spelen, waarbij Nederland en de geschiedenis van Nederland een belangrijke rol speelden. Een veel ervan ken ik ook. Zo hebben we de Deltawerken eens bezocht, de bouw van de Afsluitdijk komt altijd terug bij Vroeger of Later en ik herinner me de overstromingen van '93 en '95 als aanleiding voor Ruimte voor de Rivier heel goed. 


Aan de andere tafel werd nog Mechs vs Minions gespeeld. En daarna sloten we af met een rondje Koehandel. Niet mijn favoriete spel, maar dit keer werkte iedereen lekker door met de biedingen. 

Al met al weer een heerlijk avondje, waarin we even lekker wat spellen konden spelen, met echte mensen. Dat is toch heel wat fijner dan via een webcam. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten