Translate

maandag 5 oktober 2020

Pendragon LXXXV - I regret nothing

Wegens opvlammende Corona spelen we weer via Jit.si. Ik vind het niet ideaal, maar ik kan wel in bed zitten met al mijn rollenspelboeken om mij heen uitgespreid. Deze keer ronden we het avontuur van de Gouden Cirkel definitief af. 

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Marcus Livius van Broughton
Turquine van het Quinqueroi Forest

Later zomer, Kasteel van het Gele Spook

Sir Varnangis, Baron van het Kasteel van het Gele Spook heeft de vorige avond uitgelegd dat de ridders verder kunnen trekken naar de Stad van de Gouden Cirkel, maar eenmaal daar aangekomen, zullen zij strijd moeten leveren met Farion de la Fontaine, Koning van de Vallei van de Gouden Cirkel. Deze strijd zal tot de dood zijn. Willen de ridders wel verder trekken?

Farion de la Fontain, 
Koning van de Gouden Cirkel

Sir Benno en Sir Marcus besluiten dat zij dit te spannend vinden. Zij willen gebruik maken van het aanbod van Sir Varnangis om via een geheime route langs de rozentuin te kunnen ontsnappen aan de Vallei van de Gouden Cirkel. Op een ander moment willen zij dan nog eens langskomen om nogmaals te proberen koning van de Vallei van de Gouden Cirkel te worden. 

Maar Sir Turquine wil verder trekken naar de Stad van de Gouden Cirkel. Hij hoopt dat hij in de strijd tegen Koning Farion zal sneuvelen. Sinds de dood van zijn vrouw Ygritte in het kraambed (in 537) heeft hij eigenlijk alle wil om te leven verloren. Hij zocht alleen naar een eervolle manier om te sterven op het slagveld, zodat hij zijn vrouw in Valhalla weer zou kunnen zien. 
(Poterverdikkie, Sir Turquine heeft met zijn eeuwige gekwijn en gestaar naar de zonsondergang al een hele generatie jonge meisjes verpest met een onhaalbaar romantisch ideaal. Als hij nou ook nog ritueel zelfmoord pleegt wordt het Die Leiden des jungen Werthers all over again. Heb ik eindelijk, eindelijk een romantisch drama in mijn Pendragon, is het een deprimerend drama.)

Sir Marcus neemt huilend afscheid van een van zijn beste vrienden. Graag zou hij Turquine in zijn laatste dagen bijstaan, maar hij heeft ook een verplichting naar Alys, zijn verloofde. Sir Benno neemt ook afscheid, maar hij denkt dat het plan van Turquine zal falen. Wanneer Turquine dan koning is van de Vallei van de Gouden Cirkel, wil hij als eerste de nieuwe koning ontvangen op Steeple Langford. Sir Turquine reist met de Baron van het Kasteel van het Gele Spook naar de Stad van de Gouden Cirkel. Sir Benno en Sir Marcus laten zich door mannen van de Baron leiden naar de Rozentuin. 


De Rozentuin

Sir Benno en Sir Marcus komen aan bij een vallei waar een grote haag doorheen groeit. In de haag staat een poort. Vlakbij de poort ligt een roestende maliënkolder. Daarnaast ook een rottend zadel. Aan de taken van de haag hangt een omgekeerd schild, waarschijnlijk van Sir Dordracole van Malahaut. Maar waarom hangt het ondersteboven? Is Dordracole overleden of heeft hij het ridderschap opgegeven?

Dordracole van Malahaut

Wanneer Sir Benno en Sir Marcus de poort doorgaan, staan zij in een doolhof van heggen en hagen. In de verte horen zijn stemmen en gezang. Al snel zien zij ook een dame die een aantal kinderen begeleidt. Zij verwelkomt de ridders en haalt snel een paar gastvrouwen. Deze jongere dames zijn bloedmooi en heten de ridders welkom in de Rozentuin. 
De dames stellen zich voor als Calypso en Plexaura en zij leiden de helden naar een kamer of een ruimte. De muren zijn heggen en hagen, maar met doeken is er toch een afgesloten ruimte van gemaakt. Hier kunnen de ridders zich even opfrissen en wat eten. Sir Marcus is meteen nerveus. Hij weet dat Calypso een Griekse Nymph was, die Odysseus jarenlang gevangen hield op haar eiland. Zal hij hier wel kunnen vertrekken. 

Dan nemen Sir Marcus en Sir Benno deel aan een feestmaal, dat onder een sterrenhemel wordt gevierd in een zaal van Rozenstruiken. De Graaf van de Rozentuin zit het feest voor en er is gebraad en lekker eten voor iederen. Ook vloeit heerlijke wijn rijkelijk. Sir Marcus is verstandig en gebruikt alleen brood en water. Maar Sir Benno laat zich alles smaken. 
Sir Marcus denkt aan het Glazen Kasteel waar ridders alles kunnen vinden wat hun hart begeert. De Rozentuin doet daar aan denken. Als de ridders niet snel vertrekken, zullen zij misschien niet meer willen vertrekken. Het is zaak hier niet te lang te blijven. Sir Marcus licht Sir Benno in over zijn vermoedens en beiden besluiten om snel te vertrekken. 

Maar onderweg naar hun kamer in het doolhof van heggen en hagen, raken ze toch verdwaald. Sir Marcus komt terecht bij een aantal ridders en dames die spreken over allerlei sporten en krachtmetingen. Ook word er op sportieve wijze geworpen met speren en discussen. Sir Marcus doet mee en raakt helemaal betrokken in een discussie over de beste speren. 
Sir Benno komt terecht bij een groep ridders en monniken die spreken over de beste leefregels om een hoge leeftijd te bereiken. Verschillende dieten en oefeningen en manieren van vasten passeren de revue, maar uiteindelijk houdt Sir Benno toch voor ogen dat zij nog een missie hebben. Hij gaat terug om Sir Marcus te halen. En dan gaan ze snel op zoek naar een uitgang. Deze Rozentuin is een leuke plek, maar moeilijk te ontsnappen. 
Na een tijdje dwalen door de gangen van hagen en heggen, vinden de ridders uiteindelijk weer een poort die naar buiten leidt. Ze staan plotseling ergens in het midden van Brittanië en het is al aardig herfstig weer. Snel keren de ridders terug naar huis. 

Stad van de Gouden Cirkel

Sir Turquine is op weg naar de Stad van de Gouden Cirkel en de Baron van het Kasteel van het Gele Spook reist met hem mee. Het is uiteindelijk een groot gezelschap dat arriveert in de Stad van de Gouden Cirkel. En de inwoners van de stad weten wat er te gebeuren staat. Langs de kanten van de straten staan rijen mensen en uit de ramen hangen jonge kinderen. En iedereen roept aanmoedigingen naar Sir Turquine, hoewel ze weten dat hij zal sterven. Er worden bloemblaadjes geworden. Het lijkt wel alsof de inwoners van de burgers dit als een feestelijke dag zien, terwijl zij weten dat deze dat zal eindigen met de dood van een dappere ridder of hun Koning. 

Uiteindelijk komt Sir Turquine aan met het centrale marktplein van de stad. Soldaten van de Koning Farion houden de mensen al op afstand. Juniore ridders helpen hun Koning in het zadel en verzorgen alles voor een strijd op leven en dood. In het midden van het plein staat een pilaar van 9 meter hoog. Bovenop ligt een blinkende gouden ring. Dat is de Gouden Cirkel die dit hele land veilig houd. 

Sir Turquine treedt ook in het strijdperk. Hij stelt voor om meteen maar met handwapens te strijden en de nobele rossen van beider ridders erbuiten te laten, die kunnen alleen maar gewond raken. Koning Farion stemt hiermee in. Hij treedt in het strijdperk met een zwaard in zijn rechterhand en een bijl in de linker. Sir Turquine gebruikt zijn vertrouwde Great Axe. Sir Turquine denkt aan zijn overleden vrouw en hoopt snel bij haar te zijn. Koning Farion verdedigt zijn leven en koninkrijk. Dit wordt een titanenstrijd. 
Terwijl het publiek de adem inhoudt, halen deze twee mannen met hun machtige wapens naar elkaar uit. Met zijn zwaard deelt Koning Farion een machtige houw uit, Sir Turquine moet de enorme klap incasseren en valt hevig bloedende achterover. Maar Koning Farion kwam binnen het bereik van de enorme Great Axe en Sir Turquine hakt terwijl hij valt nog het hoofd van Koning Farion af. Tegelijkertijd storten de twee strijders ter aarde. Maar na enige momenten krabbelt er maar eentje weer overeind. Tot zijn grote verdriet is Sir Turquine nog steeds niet dood en heeft hij nu ook de verantwoordelijkheid over een koninkrijk gekregen. 

Sir Turquine, 
Koning van de Vallei
van de Gouden Cirkel


De herauten van de gevallen Koning Farion controleren of Farion echt dood is. Zijn hoofd is verwijderd van zijn romp. Er is geen twijfel mogelijk. De Koning wordt doodverklaard en een nieuwe Koning wordt aangenomen. Sir Turquine heeft nauwelijks tijd om na te denken. Hij moet met een speciale haak de Gouden Cirkel pakken van de pilaar en dat blijkt een kroon te zijn, bezet met parels en smaragden. 

Zoiets, denk ik 

Wanneer de situatie eenmaal wat gekalmeerd en Sir Turquine tijd heeft om na te denken en met zijn nieuwe adviseurs te overleggen, besluit hij om in het komende jaar trouw te zweren aan Arthur als Hoge Koning van heel Brittannië. De hele situatie met betrekking tot de dreiging in de Vallei en de noodzakelijke bescherming van de Gouden Cirkel is ontstaan omdat Koning Falegantis geen trouw wilde zweren aan Uther, Hoge Koning van Brittannië. Waarschijnlijk zijn de problemen opgelost wanneer de Vallei van de Gouden Cirkel onderdeel wordt van Brittannië. 
En ondertussen zal Sir Turquine wachten tot er een nieuwe uitdager komt, die hem eindelijk in staat zal stellen zich bij zijn vrouw te voegen. 

Winterphase 542/ 543

Sir Turquine stuurt bericht naar Hoge Koning Arthur Pendragon dat hij trouw wil zweren als lagere Koning van de Vallei van de Gouden Cirkel. Verder stuurt hij ook bericht naar Sir Marcus dat hij hem benoemt tot Graaf van Quinqueroi Forest en dat het zijn wens is dat met de opbrengsten van het Quinqueror Forest eindelijk de bruidsprijs voor Alis kan betalen en zo ook het geluk kan vinden. Een broer van Turquine, Carados met de Brede Armen neemt eindelijk een vrouw. 

Sir Benno en zijn vrouwe, Benna krijgen een zoon en noemen hem Brutus, naar de te vroeg overleden broer van Sir Benno. De dochter van Sir Benno, Bethan raakt eerst betrokken bij een aanval door bandieten. Maar dat loopt gelukkig goed af. Uit dankbaarheid doneert zij een aantal juwelen. Zij vraagt haar vader deze te verdelen onder de armen. 

Adora Livius, zuster van Sir Marcus huwt met Oberon, zoon van Brikus van Botley, een verre neef van Sir Benno. Ook wordt er gezegd dat Sir Brikus elfen-bloed had. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten