Translate

donderdag 9 januari 2020

Oud en Nieuw 2019

Na de Kerstdagen met al het lekkere eten en de Spellendag is het nu dan toch echt tijd voor Oud en Nieuw. En niet alleen luiden we een oud jaar uit. De jaren '10 zijn ook voorbij. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de jaren '20 van deze eeuw net zo waanzinnig zullen worden als de Roaring Twenties, maar wie weet.


In ieder geval, wij hielden onze tradities in ere. In de middag haalde Sander vrienden D. en J. op, die het oorlogsgeweld vuurwerkgeweld in Nijmegen wilden ontvluchten en ook geen zin hadden in loterijen en conferences.

We begonnen de middag met een film, dit keer Murder on the Orient Express (1974), waarover later meer. Daarbij knabbelden we lekker van wat soep van de gans van de kerstdagen. En nog wat andere restantjes die we hier en daar zo over hadden. Na alle overdaad van de afgelopen dagen, was dat meer dan genoeg. We konden nog afsluiten met wat Christmaspudding uit een pakje, die veel beter was, dan ik van te voren had gedacht.

En in de avond speelden wij een rondje Tales of the Arabian Nights. Dat hebben we in het verleden ook veel gespeeld, maar de laatste jaren nog wel eens vervangen door iets anders. Vooral omdat vriend D. altijd won, ondanks dat het een spel voor kans is. Maar dit keer won ik! Klinkend zelfs.


En toen was het alweer tijd om het glas te heffen, de jongste wakker te maken en te kijken naar het mooie vuurwerk. Dit keer wilde onze zoon zonder ons de straat op met zijn vrienden. Ondanks dat ik het wat spannend vond, was hij snel veilig thuis.
Sander, daarentegen wilde mensen naar Nijmegen brengen, door muren van mist! Het was werkelijk een van de spannendste dingen die hij ooit deed, maar iedereen kwam veilig thuis.

Oud & Nieuw 2013 - 2014
Oud & Nieuw 2014 - 2015
Oud & Nieuw 2015 - 2016
Oud & Nieuw 2016 - 2017
Oud & Nieuw 2017 - 2018
Oud & Nieuw 2018 - 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten