Translate

donderdag 17 september 2020

En vacances à Beaune - Château de Savigny les Beaune

Niet alleen zijn Sander en ik zonder kinderen op pad gegaan, soms ging Sander ook met de grote kinderen, zonder mij en de jongste op pad. Dan wilden ze iets doen wat alleen leuk was voor de groten. Zo hebben ze een bezoekje gebracht aan het Chateau de Savigny les Beaune

Vanaf de oprit

Het Kasteel van Savigny les Beaune is een Kasteel even aan de noordkant van Beaune zelf. Het Kasteel is al erg uit, deels afgebroken, weer opgebouwd en meerdere malen van eigenaar gewisseld, maar om Good Omens te parafraseren, het is nog steeds precies hetzelfde kasteel. En nu zit er een museum in. Er worden allerlei voertuigen tentoongesteld. 

Arbath

Zoals veel auto's van het merk Arbath

Straaljagers

En verschillende straaljagers en andere vliegtuigen. En verschillende brandweerwagens door de jaren heen.

Brandweerwagens

Sander en onze zoon waren natuurlijk al eens eerder naar het Louwman museum in Den Haag geweest. Dus die twee hadden mooi wat vergelijkingsmateriaal. Het was een interessant museum om even een tripje heen te maken, maar onze zoon was toch wat meer onder de indruk van het Louwman Museum geweest in Den Haag. 

En ondertussen was ik thuisgebleven met onze jongste. Het was afzien met zwemmen, goede boeken lezen (Father Brown) en lekker bruin worden in het zonnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten