Translate

zondag 6 september 2020

En Vacances à Arles - Parc Ornithologique

De reden om de Camargue te bezoeken is natuurlijk de prachtige natuur. We hadden daar in het Musée de la Camargue al het een en ander van gezien, maar er is ook nog het Parc Ornithologique Pont de Gau, waar je langs een ondiep, moerassig meer loopt. En ondertussen kun je kijken naar de vogels die het gebied aandoen. 

Flamingo's

De Rhône - delta met zijn combinatie van zoet en zout water en regelmatige overstromingen is een paradijs voor allerlei vissen, weekdiertjes en insecten. En daarmee ook voor allerlei vogels. En die vogels trekken ook weer allerlei andere dieren aan (maar die zagen we niet). We kwamen vooral voor de flamingo's. Deze gekke beesten konden we van heel dichtbij zien. En dan zie je wat voor een rare beesten het eigenlijk zijn. Ze hebben hele, hele dunne poten en een lange nek. Van dichtbij kan je de wervels onder de huid zien zitten. Hun snavels zijn ook groot en raar, en dan een waanzinnig kijkend geel oog midden in hun kop. En als ze vliegen, zijn ze enorm. Hun vleugels zijn veel groter dan je zou denken. 

Wandelend door het park


We maakten een korte wandeling door het park en zagen van dichtbij de flamingo's, reigers, meeuwen, eenden en ooievaars (een paar toch). En het moerassige landschap kwam ook mooi tot zijn recht. Er groeiden veel verschillende grassen en kleine struiken. De bomen waren er wel, maar bleven klein. En overal was water. 

Het is een leuk park om eens te bezoeken, maar dat denkt iedereen. Dus ga vooral vroeg op de dag. Of buiten het hoogseizoen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten